BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA

Makarnanın her çeşidini çok severim.Sadesi,soslusu,mantarlısı,sebzelisi,kıymalısı....Ama fırında makarna bambaşka.Et ya da sebze yemeklerini...

Makarnanın her çeşidini çok severim.Sadesi,soslusu,mantarlısı,sebzelisi,kıymalısı....Ama fırında makarna bambaşka.Et ya da sebze yemeklerinin yanına yakışan veya başlı başına bir öğün yerine geçebilecek bir yemektir.Ben de sıkça yaparım.Buyrun tarifine geçelim.




Malzemeler:

*1 paket fırın makarna
*2 avuç dolusu kaşar rendesi
*75 gram tereyağı
*Tuz

Beşamel sos için:
*1 paket Knorr beşamel sos
*750 mililitre süt
(arzu ederseniz beşamel sosu kendiniz yapabilirsiniz)

Üzeri için:
*Yeteri kadar kaşar rendesi

Yapılışı:

1)Büyükçe bir tencereye su koyup,tuzunu da ilave ederek kaynatıyoruz ve makarnaları ortadan ikiye bölerek kaynayan suda haşlıyoruz.
2)Makarna haşlanınca, süzgeçten süzerek soğuk sudan geçiriyoruz.Makarnayı bir kenara alıyoruz.
3)Beşamel sosu,paketin üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.Sıcakken içine kaşar rendesi ve tereyağı ilave ediyoruz ve karıştırarak erimelerini sağlıyoruz.
4)Ardından makarnayı hazırladığımız sosa alarak ,makarnanın sosla iyice karışmasını sağlıyoruz.
5)sosla karışmış makarnayı dikdörtgen büyük borcama boşaltarak üzerini düzeltiyoruz.


6)200 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.(benim fırınım borcamdaki yemeklerin altını geç pişirdiği için fırının en alt rafına koyuyorum) Pişmesine yakın fırından alıp üzerine kaşar rendesi koyarak tekrar fırına veriyoruz.


7)Kaşarlar eriyip,hafifçe kızarana kadar fırında pişiriyoruz.

                                                                          Afiyet olsun:


Daha Fazla Lezzet

Pilav-makarnalar 370123458173025429

Yorum Gönder

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item