BALKABAKLI MUHALLEBİ

Kabak tatlısını çok seviyorum.Uzun süredir balkabaklı kuplar yapmak istiyordum. 'Pelin Chef'te bu tarifi görünce bugün denedim ve ba...

Kabak tatlısını çok seviyorum.Uzun süredir balkabaklı kuplar yapmak istiyordum. 'Pelin Chef'te bu tarifi görünce bugün denedim ve bayıldım.Muhallebiyle birleşince enfes bir tat oldu.Yalnız balkabaklı kısmını değiştirdim.Orjinal tarifte balkabağı daha az ölçüyle pişirilmiş ve püre haline getirildikten sonra muhallebinin yarısıyla karıştırılarak kupların üzerine paylaştırılmıştı.Ben aşağıda anlattığım gibi yaptım.




Malzemeler:

*5 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı pirinç unu
*2 çorba kaşığı un
*2/3 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı vanilya

Balkabağı püresi için:
*3 orta boy dilim balkabağı
*2 çay bardağı toz şeker

Yapılışı:

1)Doğranmış balkabağını tencereye alarak tozşekeri üzerine serpiyoruz ve kabakların yarısına kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Fazla suyu varsa süzerek çatalla ezip püre haline getiriyoruz.
2)Muhallebi için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup (vanilya hariç),sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz.Üzeri göz göz olunca vanilyayı ilave ediyoruz ve ateşten alıyoruz.
3)Muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırıyoruz.Üzerlerine kabak püresi koyarak ,kaşığın tersi ile hafifçe bastırıp düzeltiyoruz.
4)Arzuya göre süsleyip servis yapıyoruz.

                                                                            Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Tatlılar 3037599924587529193

Yorum Gönder

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item