BALKABAKLI MUHALLEBİ
Kabak tatlısını çok seviyorum.Uzun süredir balkabaklı kuplar yapmak istiyordum. 'Pelin Chef'te bu tarifi görünce bugün denedim ve ba...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/01/balkabakli-muhallebi.html?m=0
Kabak tatlısını çok seviyorum.Uzun süredir balkabaklı kuplar yapmak istiyordum. 'Pelin Chef'te bu tarifi görünce bugün denedim ve bayıldım.Muhallebiyle birleşince enfes bir tat oldu.Yalnız balkabaklı kısmını değiştirdim.Orjinal tarifte balkabağı daha az ölçüyle pişirilmiş ve püre haline getirildikten sonra muhallebinin yarısıyla karıştırılarak kupların üzerine paylaştırılmıştı.Ben aşağıda anlattığım gibi yaptım.
Malzemeler:
*5 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı pirinç unu
*2 çorba kaşığı un
*2/3 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı vanilya
Balkabağı püresi için:
*3 orta boy dilim balkabağı
*2 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
1)Doğranmış balkabağını tencereye alarak tozşekeri üzerine serpiyoruz ve kabakların yarısına kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Fazla suyu varsa süzerek çatalla ezip püre haline getiriyoruz.
2)Muhallebi için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup (vanilya hariç),sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz.Üzeri göz göz olunca vanilyayı ilave ediyoruz ve ateşten alıyoruz.
3)Muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırıyoruz.Üzerlerine kabak püresi koyarak ,kaşığın tersi ile hafifçe bastırıp düzeltiyoruz.
4)Arzuya göre süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*5 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı pirinç unu
*2 çorba kaşığı un
*2/3 su bardağı toz şeker
*Yarım çay kaşığı vanilya
Balkabağı püresi için:
*3 orta boy dilim balkabağı
*2 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
1)Doğranmış balkabağını tencereye alarak tozşekeri üzerine serpiyoruz ve kabakların yarısına kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Fazla suyu varsa süzerek çatalla ezip püre haline getiriyoruz.
2)Muhallebi için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup (vanilya hariç),sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz.Üzeri göz göz olunca vanilyayı ilave ediyoruz ve ateşten alıyoruz.
3)Muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırıyoruz.Üzerlerine kabak püresi koyarak ,kaşığın tersi ile hafifçe bastırıp düzeltiyoruz.
4)Arzuya göre süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)