HAMURDAN SEPET
Hamurdan sepetlere nette dolaşırken rastlamıştım ve bayılmıştım.Özel günlerde,davetlerde konuklarınıza hazırlayıp,içine kurabiye,poğaça,ekme...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/07/hamurdan-sepet.html?m=0
Hamurdan sepetlere nette dolaşırken rastlamıştım ve bayılmıştım.Özel günlerde,davetlerde konuklarınıza hazırlayıp,içine kurabiye,poğaça,ekmek ... koyabilirsiniz.İnternette resimler var ama hamur tarifi yok.Ben mayalı bir hamurdan hazırladım ama yapım süresi biraz uzun olduğundan hamur kabardıkça kabardı,çalışmakta çok zorlandım,doğru dürüst resim çekemedim yine de fikir o kadar güzel ki paylaşmak istedim. Yılmayacağım,mayasız hamurdan da deneyip istediğim sonucu alınca tekrar paylaşırım.Bu arada benim sepetim tahminimden daha şişko oldu ve resimlere sığdırırken bile zorlandım.Dedim ya yılmak yok düzgününü yapana kadar deneyeceğim ve paylaşacağım.
Dediğim gibi malzeme listesi vermeyeceğim.Çekebildiğim kadar yapılışını anlatmak istiyorum.
Yapılışı:
1)Sepeti yapmak istediğimiz boyutta fırına dayanıklı yuvarlak bir kase alıyoruz ve yağlı kağıtla kaplıyoruz.
2)Hamurdan çubuklar yapıp aşağıdaki şekildeki gibi yerleştiriyoruz.
3)Hamurdan tekrar uzun çubuklar yapıp yatay çizgileri oluşturuyoruz.Bir alttan bir üstten geçirerek sepet gibi örüyoruz.
Dediğim gibi malzeme listesi vermeyeceğim.Çekebildiğim kadar yapılışını anlatmak istiyorum.
Yapılışı:
1)Sepeti yapmak istediğimiz boyutta fırına dayanıklı yuvarlak bir kase alıyoruz ve yağlı kağıtla kaplıyoruz.
2)Hamurdan çubuklar yapıp aşağıdaki şekildeki gibi yerleştiriyoruz.
3)Hamurdan tekrar uzun çubuklar yapıp yatay çizgileri oluşturuyoruz.Bir alttan bir üstten geçirerek sepet gibi örüyoruz.
4)Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecedeki fırında pişiriyoruz.Sapı için ayrıca hamurdan sepetin ağzı büyüklüğünde C yapıyoruz ve yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Sepetimizde hazır,süper..Ama ben yerim bu sepeti,dayanamam yaaa::)
YanıtlaSilÇooook güzel olmuş ellerinize sağlık..Şıklık katmıştır eminim sofranıza..Bayıldım.
YanıtlaSilArzucum şıklığa hayran oldum. Mayasız hamurdan yapınca fazla kabarma riskini ortadan kaldırmış olacaksın.
YanıtlaSilEllerine yüreğine sağlık, şıklık süperrrr:)