ANANASLI KEK
Sizlere çok şık bir kek tarifim var.Ananası seviyorsanız bu keki mutlaka denemelisiniz.Kek hamuru oldukça lezzetli.Ananas yerine elma ,armut...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/06/ananasli-kek.html?m=0
Sizlere çok şık bir kek tarifim var.Ananası seviyorsanız bu keki mutlaka denemelisiniz.Kek hamuru oldukça lezzetli.Ananas yerine elma ,armut,şeftali gibi değişik meyveler de kullanabilirsiniz.Karamel sosundan dolayı da bir pasta görüntüsünde ve tadında olan bu keki deneyin derim.
Malzemeler:
Keki için:
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*3/4 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
*1 adet ananas ya da 1 kutu konserve ananas
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*Kiraz şekerlemesi
*1 dolu avuç ceviz
Karameli için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı su
Yapılışı:
1)Önce karamel sosu hazırlıyoruz.Derince bir tencereye şekeri ve 1 yemek kaşığı suyu koyup karamel rengini alana kadar karıştırarak şekeri eritiyoruz.Şeker tümüyle eridiğinde tereyağını ilave edip sürekli karıştırıyoruz ve bir iki taşım kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.
2)Fırın kabına (ben 26 cm lik kelepçeli kalıp kullandım) yağlı kağıt seriyoruz.(mutlaka serin)Karamel sosu döküp yayıyoruz.Üzerine ananas dilimleri yerleştiriyoruz.Boşluklara ceviz serpiştiriyoruz.Ananas dilimlerinin ortalarına birer kiraz şekerlemesi koyuyoruz.
3)Kek için yumurtalarla şekeri çırpıyoruz.Tereyağını ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sütü ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.Un,kabartma tozu ve hindistan cevizini de ekleyip karıştırdıktan sonra ananasların üzerine boşaltıyoruz.
4)Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişiriyoruz.Soğuduktan sonra servis tabağına ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
Keki için:
*2 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*3/4 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
*1 adet ananas ya da 1 kutu konserve ananas
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*Kiraz şekerlemesi
*1 dolu avuç ceviz
Karameli için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı su
Yapılışı:
1)Önce karamel sosu hazırlıyoruz.Derince bir tencereye şekeri ve 1 yemek kaşığı suyu koyup karamel rengini alana kadar karıştırarak şekeri eritiyoruz.Şeker tümüyle eridiğinde tereyağını ilave edip sürekli karıştırıyoruz ve bir iki taşım kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.
2)Fırın kabına (ben 26 cm lik kelepçeli kalıp kullandım) yağlı kağıt seriyoruz.(mutlaka serin)Karamel sosu döküp yayıyoruz.Üzerine ananas dilimleri yerleştiriyoruz.Boşluklara ceviz serpiştiriyoruz.Ananas dilimlerinin ortalarına birer kiraz şekerlemesi koyuyoruz.
3)Kek için yumurtalarla şekeri çırpıyoruz.Tereyağını ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sütü ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.Un,kabartma tozu ve hindistan cevizini de ekleyip karıştırdıktan sonra ananasların üzerine boşaltıyoruz.
4)Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişiriyoruz.Soğuduktan sonra servis tabağına ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzu hanım sizin bütün tariflerinizi gözü kapalı deniyorum inanin hepside yüzde yüz başarılı ve lezzetli beni hic yanıltmadınız teşekkürler Figen
YanıtlaSilÇok teşekkürler tariflerimi denediğiniz ve böyle güzel bir yorumla geri dönüş yaptığınız için.Kucak dolusu sevgiler
SilArzucum bir ara ne çok yapardım bu keki,nefis olur..Ananas çok yakışıyor kek,ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım kim bilir senin yaptıkların ne kadar lezzetli oluyordur.Sevgiler
Silellerinize sağlık. geçen hafta bir tarifinizi paylaştım. teşekkür ederim. sevgilerimle...
YanıtlaSilNe demek. Ben teşekkür ederim tarifimi denediğin için.Sevgiler
SilAnanası çok severim. Karamelli muhteşem olmuştur.
YanıtlaSilEllerine sağlık süslü Arzucum.
Teşekkürler Pırılcım.Bizim evde karamelli lezzetler çok seviliyor.Sevgiler
Sil