MEKİK KEK

Kendisi minicik ,lezzeti bir o kadar görkemli,yemeye doyamadığım bir lezzettir.En önemli özelliği de  ,az pişmiş ve pamuk kadar yumuşacık ol...

Kendisi minicik ,lezzeti bir o kadar görkemli,yemeye doyamadığım bir lezzettir.En önemli özelliği de  ,az pişmiş ve pamuk kadar yumuşacık olmalarıdır.Pastanelerde satılanların lezzetini yakalayamayacağım diye de bu güne kadar hiç denememiştim.Uzman tv de aşağıda verdiğim tarifi görünce ne olursa olsun denemeye karar verdim.Gerçekten de o lezzeti yakaladığımı düşünüyorum.Mekik kalıplarınız yoksa muffin kalıplarında da yapabilirsiniz ama isimlerini şekillerinden alığı için ,bana göre mekik kalıplarla daha şık oluyor.




Malzemeler:

Ben aşağıda verdiğim miktarları üçe bölerek kullandım.(örneğin,tarifte 9 yumurta beyazı vardı ben 3 yumurta beyazı kullandım)Benim kullandığım miktarlarla 16-17 mekik çıktı.Ben orjinal tarifteki miktarları verdim.Siz nasıl isterseniz o miktarlarda kullanın.

*9 yumurta beyazı
*300 gram tereyağı
*2 su bardağı(225 gram) toz fındık(toz badem de kullanabilirsiniz)
*2 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1,5 su bardağı toz şeker
*Arzuya göre yeterli sayıda,çekirdekleri çıkarılmış vişne
*Süslemek için eritilmiş çikolata

Yapılışı:

1)Tereyağını eritip yakmadan kaynatıyoruz.(kaynaması önemli)
2)Tereyağı sıcakken şekeri ekleyip beraber çırpıyoruz.
3)Yumurta beyazlarını ekleyip hızlıca çırpmaya devam ediyoruz.Bu sırada toz fındık ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
4)Karışıma unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz ve cıvık bir hamur elde ediyoruz.
5)Hamuru mekik kalıplara koyuyoruz ve birer vişne batırıyoruz.
6)160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.(çok pişirmeyin özellikleri az pişmiş olmaları)
7)Fırından çıkıp biraz soğuyunca arzuya göre üzerlerini erimiş çikolata ile süslüyoruz.

                                                                    Afiyet olsun:)



Daha Fazla Lezzet

Pastalar 7848218798768028487

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor. Bir tanesini aldımmmm....:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Seldacim. Gercekten guzel oldu. Tavsiye ederim. Bu arada hepsini gonderiyorum sevgilerimle beraber

      Sil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.bende beklerım sayfama..sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Tesekkurler Pinarcim. Hemen sayfana gidiyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Arzu cum..hizina yetisemiyorum.yine dokturmussun..bu mekikleri cok begendim.,hemen deneyecem..sen bunlari yaparken nasil kilo almiyorsun..ama inan su an 5 tane yerim...oyle istah atici goruntusu varki..bu arada fotograf cekimlerinde cok basarili..tebrikler canim..Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim arkadasim. Yorumunu bekliyordum. Bu mekikler gercekten cok guzel oldu. Bu arada Seni cok ozledim. Kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  5. Cok severim harika gorunuyorlar.. bu tarifle kesinlikle denicem emeklerinize saglik sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Arzucum. Bu arada adasiz. Ziyaretine ve guzel yorumuna cok memnun oldum. Gercekten pastanedekilere yakin bir tat oldu. Denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle

      Sil
  6. Arzucum ne çok severim,her çeşidi bir başka güzel olur..Senin ellerindende nefis olmuş canım..afiyet olsun..sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Tesekkurler Nursencim. Umarim İstanbul seyahatiniz ve yolculugunuz iyi gecmistir. Merakla yeni paylasimlarini bekliyorum canim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Tam bir mekik sevdalısıyım, en kısa zamanda tarif denecektir. Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Tarifinizi en kısa zamanda denemek üzere not aldım.Ellerinize sağlık..:)
    http://mavibeyazyemekler.blogspot.com/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item