KÜLAH PASTA

Bu pastanın birden fazla adı var:Külah pasta,huni pasta,padişah külahı gibi...Ben külah pasta ismini daha çok beğendim.Dışı kıyır kıyır bisk...

Bu pastanın birden fazla adı var:Külah pasta,huni pasta,padişah külahı gibi...Ben külah pasta ismini daha çok beğendim.Dışı kıyır kıyır bisküvi hamuru,içi meyve ile birleşen nefis bir muhallebi.Bu pastayı yapabilmek için kalıplar satılıyor.Bende bunlardan vardı.Ama kalıbınız yoksa pratik bir yolu var.Dondurma külahlarının üzerine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo sarıp kendi kalıplarınızı ıluşturabilirsiniz.Tarifini de bir televizyon programından almıştım.






Malzemeler:

*125 gram oda sıcaklığında tereyağı
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta
*Yarım limon kabuğu rendesi
*2 yemek kaşığı buğday nişastası

Muhallebisi için:
*2,5 su bardağı süt
*3 kahve fincanı şeker
*2 çorba kaşığı mısır nişastası
*2 çorba kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için:
*İstediğiniz bir meyve
*Yeşil fıstık,fındık...

Yapılışı:

1)Hamur için,malzemeleri karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.Üzerini örtüp Yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
2)Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz.
3)Muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar el blendırı ile çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
4)Dinlenen hamuru merdane ile açıyoruz.İnce şeritler halinde kesiyoruz.Kalıpların alt tarafından başlayarak, şeritleri biraz da birbirinin üzerine gelecek şekilde sarıyoruz.
5)Hamur bitince külahları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
6)180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
7)Külahlar soğuyunca içlerine muhallebi koyuyoruz.Arzu ettiğimiz meyve parçalarına batırıp ya da fındık,yeşil fıstıkla süslüyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)





Daha Fazla Lezzet

Tartlar 2757945368335132954

Yorum Gönder

  1. SÜSLÜ MUTFAĞADA TAM BÖYLE SÜSLÜ BİR PASTA YAKIŞIR..ÇOK EVEREK YAPTIĞIM VE YEDİĞİM BİR PASTA YAPMIŞSIN.ARZUCUM..BEN BU PASTAYI ÇOK ŞIKIŞTIĞIMDA HAZIR MİLFÖY HAMURUYLADA YAPIYORUM..ELLERİNE SAĞLIK,SENİ ZİYARETE GELDİĞİMDE İSTERİM BUNDAN..SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurlrr Nursencim. Seni agirlamayi o kadar isterim ki. Bu ne ki neler yaparim. Sevgilerimle iyi yolculuklar

      Sil
  2. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Seldacim. Ziyaretine cok sevindim. Guzel yorumlarini ozlemisim. Sevgilerimle

      Sil
  3. İzmir'de pastanelerde çok kolay bulunan bir lezzet torpil diyoruz hamuru milföy hamuru ile hazırlıyoruz gerçektende nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ziyaretiniz ve Yorumunuz icin cok tesekkurler. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Arzucum bu tarifin de süslü süslü ve şahane,
    ellerine sağlık. Süslü mutfak Blogunu çok beğenerek takip ediyorum. Anladığıma göre sen de lezzetli sanatları takiptesin. Bir sakıncası yoksa blog listende yer alabilir miyim? Teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim arkadasim merhaba. Blogumu actigimdan beri seni cooook begenerek takip ediyorum. Blog listemde nasil atlamisim bilemedim. Listede olmasanda surekli blogunu ziyaret ettigimden yeni tariflerini hic kacirmiyorum. Derhal ekliyorum. Sevgilerimle

      Sil
  6. Paslanmaz ve metal kalıplardan satın alabilirsiniz. Ayrıca makinede yıkanabilir.
    http://www.sanalpazar.com/Paslanmaz-Huni-Tatli-Kalibi__isp29419177

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item