ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ
Biliyorum şeftalili bir tarifi yayınlamakta geç kaldım.Arefe günü markette şeftali görünce,belki son kalan şeftalilerden yaparsınız,belki kı...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/10/seftali-soslu-muhallebi.html
Biliyorum şeftalili bir tarifi yayınlamakta geç kaldım.Arefe günü markette şeftali görünce,belki son kalan şeftalilerden yaparsınız,belki kış için şeftali kompostosu yapmışsınızdır diyerek yayınlamak istedim.Kısacası çok lezzetli bir tatlı oldu.Bir dahaki yazı bekleyemedim.Aslında ben daha önce yapmıştım ama yayınlamak bu güne kısmetmiş.Hatta bu tarif için 3 kavanoz komposto şeftali püresi bile yaptım.Tarif 'Seldanın Mutfak Defteri'nden.
Malzemeler:
*2,5 su bardağı süt (kıvamına göre arttırabilirsiniz)
*5 çorba kaşığı pirinç unu
*5 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
Şeftali sosu için
*2 adet orta boy şeftali
*1 çorba kaşığı patates nişastası
*4 çorba kaşığı toz şeker
*1 türk kahve fincanı su
Süslemek için:
*Antep fıstığı ya da arzu ettiğiniz bir malzeme
Yapılışı:
1)Tencereye sütü alıyoruz.Pirinç unu ve şekeri ilave edip orta ısıda sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
2)Koyulaşmaya başladığında vanilyayı ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
3)Diğer tarafta şeftalileri küp küp doğruyoruz ve bir tencereye alıyoruz.Suyu ve toz şekeri ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
4)Sos kaynamaya başladığında ,nişastayı biraz su ile açıp şeftalilere ekliyoruz.Bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
5)Şeftali sosunu blendırdan geçiriyoruz.
6)Muhallebiyi de blendırdan geçirip kuplara paylaştırıyoruz.Biraz dinlendikten sonra Şeftali sosunu da koyuyoruz.
7)1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.Dilediğimiz şekilde süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Hemen deniyorum,hala manavlarda nefis şeftaliler var..Ellerine sağlık Arzucum..sevgiler..
YanıtlaSilTesekkur edrim Nursencim. Guzel yorumlarinla beni o kadar motive ediyorsun ki:))) Kucak dolusu sevgiler yolluyorum.
YanıtlaSilMerhaba canım benim tarifimi beğenip yapmana çok memnun oldum. Ellerine sağlık nefis görünüyor. Afiyetler olsun....:))
YanıtlaSilSevgilerimle,
TesekkurlerSeldacim. Gercekten guzel bir tarif. Bu arada senin tarifinden Lutenitsa da yaptim. O da mukemmel oldu.guzel paylasimlarin icin tesekkurler sevgiler.
YanıtlaSilArzu hanım,
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor. Artık şeftali bulamasak da portakal mevsimi geliyor. Ben de portakalla deneyeyim. Seldanın ve sizin ellerinize sağlık.
Sevgiler...
Merhabalar İsil hanim. Ziyaretiniz bana bayram hediyesi oldu. Cok cok tesekkurler. Sevgilerimle
YanıtlaSil