ÇİLEKLİ TRİFLE - ÇİLEK KARNAVALI
Farkettim ki son yayınlarım hep tuzlulardan oluşmuş ama bu gün muhteşem bir tatlı tarifiyle geldim.Ama ne tatlı...Görüntüsü mükemmel ,lezzet...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/03/cilekli-trifle-cilek-karnavali.html
Farkettim ki son yayınlarım hep tuzlulardan oluşmuş ama bu gün muhteşem bir tatlı tarifiyle geldim.Ama ne tatlı...Görüntüsü mükemmel ,lezzeti müthiş.Özellikle çilek mevsiminde bol bol yapacağım.Mutlaka deneyin derim.Tarif 'Lezzetli Sanatlar'dan.Pırıl'a kucak dolusu teşekkürlerimi yolluyorum.Orjinal tarifte üstü jöleyle süslenmişti ama eşim (ne yazık ki)jöleyi pek sevmediği için ben kullanmadım.Bu yüzden malzeme listesinde vermiyorum.Jöleli yapmak isterseniz -ki o haliyle çok güzeldi- Lezzetli Sanatları ziyaret edebilirsiniz.
Malzemeler:
*500-600 gram çilek
*2 adet muz
*Kedi dili bisküvisi (18 adet kullandım)
*1 adet yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı un (tepeleme)
*2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
*3/4 su bardağı toz şeker
*1 lt. süt
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı margarin
*1 kutu (200 gram) labne peyniri
*1,5 Çay bardağı süt(kedi dillerinin ıslatmak için)
*Süslemek için file antep fıstığı
Yapılışı:
1)Süt,yumurta sarısı,un,nişasta ve şeker ile devamlı karıştırarak muhallebi pişiriyoruz.Kaynayınca ocaktan alıp vanilya ve margarini ekliyoruz.Mikser yardımı ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.Biraz soğuyunca muhallebiye labneyi ekliyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
2)Derin,dışı şeffaf cam bir servis kasesinin yanların ince dilimlediğimiz çilekleri yerleştiriyoruz.
3)Servis kasesinin tabanına krema yayıyoruz.Kedi dillerini süte batırıp muhallebinin üzerine yerleştiriyoruz.Üzerine tekrar kreme yayıyoruz.Kremanın üzerine doğranmış çilek ve muz dilimleri koyuyoruz.Sonra tekrar krema koyuyoruz.Tekrar kedi dili,krema,çilek ve muz dilimleri koyduktan sonra kalan kremayı boşaltıp üzerini düzeltiyoruz.
4)Çilek dilimleri ve file antep fıstığı ile süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum ellerine sağlık,nefis görünüyor..
YanıtlaSilTesekkurler Nursencim. Sevgiler
SilArzucum, muhteşem olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilJöleli olmasa da taze meyvelerle lezzetli, fresh ve hafif bir tatlı.
Şimdiye kadar izleyenler mutlaka denemeliii...
Suppeeerrrr.....
Arzucum merhaba, lezzetli sanatlar için link oluşturduktan sonra bir sorun yok,
YanıtlaSiltarifler zaten paylaşmak için, ellerine sağlık.
Sevgiler...
Tarifin ve guzel yorumun icin cok tesekkurler Pirilcim. Bence de herkes denemeli. Sevgilerimle
SilMuhtesem gorunuyor. Ellerinize saglik...
YanıtlaSilTesekkurler Juliacim. Sevgiler
SilCanim Nefis...pasta yapmaya paydos..eline saglik hem kolay hemde yaz icin super alternative..Gerci burada hep yaz ama Ben bu tarifini cok sevdim..hele gorunumu harika..cok Optum...takipteyimmmm..Nesrin..
YanıtlaSilCanim arkadasim seni coook ozledim. Sen gel ben sana butun ozlediklerini yapicam. Kucak dolusu sevgiler guzel arkadasim
SilFevkaladenin fevkinde görünüyor. Tam yazlık, baharlık bir tatlı. Ellerine sağlık, güzel arkadaşım...
YanıtlaSilTesekkurler canim arkadasim. Sevgilerimle
Sil