LOKMA TATLISI
Aslında sütlü tatlıları şerbetli tatlılara tercih ederim. Ama ramazanda şerbetli tatlıları da seviyorum.Lokma tatlısını yapmayı kafama koymu...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/07/lokma-tatlisi.html
Aslında sütlü tatlıları şerbetli tatlılara tercih ederim. Ama ramazanda şerbetli tatlıları da seviyorum.Lokma tatlısını yapmayı kafama koymuştum ama ocak çok batar mı evde yapabilir miyim diye tereddütlerim olduğundan erteliyordum ama daha fazla dayanamadım.Sonuç mükemmel üstelik de ocak ta hiç batmadı.Yani kesinlikle tavsiye ediyorum.Tarif 'Cahide Jibek'ten. Teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum.Ben ölçülerin yarısıyla yaptım baya bereketli oldu.Aşağıdaki ölçüler tam ölçülerdir.
Malzemeler:
*6 su bardağı un
*4 su bardağı su
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 silme çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1 dilim limon
Yapılışı:
1)Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlıyoruz.Şeker,limon ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.(şurup biraz koyu olacak)
2)Hamur malzemelerini bir kaba koyup mikser ile iyice çırpıyoruz.Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı.Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
3)Tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.Hamurdan elimizi yumruk yapar gibi yapıp alıyoruz.Hafifçe sıkıyoruz.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğumuzun üzerinde kalan hamuru alıp yağa atıyoruz.(bu işlemi yaparken hızlı olmak zorundayız)
4)Lokmaları sık sık karıştırarak kızartıyoruz.Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekliyoruz.Servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*6 su bardağı un
*4 su bardağı su
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 silme çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
*1 dilim limon
Yapılışı:
1)Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlıyoruz.Şeker,limon ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.(şurup biraz koyu olacak)
2)Hamur malzemelerini bir kaba koyup mikser ile iyice çırpıyoruz.Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı.Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.
3)Tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.Hamurdan elimizi yumruk yapar gibi yapıp alıyoruz.Hafifçe sıkıyoruz.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğumuzun üzerinde kalan hamuru alıp yağa atıyoruz.(bu işlemi yaparken hızlı olmak zorundayız)
4)Lokmaları sık sık karıştırarak kızartıyoruz.Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekliyoruz.Servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun:)
NEFİS OLMUŞ ARZUCUM..EN KOCAMANINDAN BİR TABAK İSTERİM.ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilEnfessss. İftardan sonra bir porsiyon ne güzel giderdi ama..Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar özellikle Ramazan ayında en sevdiklerimden oluyor. Ellerine sağlık ılık ılık yemesi pek keyiflidir şimdi bir tabak olsa ...
YanıtlaSil