PATATES MANTISI
Gerçekten nefis bir lezzet.İster ana yemek isterseniz de çay sofralarınızda leziz bir atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.Ben küçük turt...
https://suslumutfak.blogspot.com/2015/02/patates-mantisi.html
Gerçekten nefis bir lezzet.İster ana yemek isterseniz de çay sofralarınızda leziz bir atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.Ben küçük turta kalıplarıyla şekil verdim.siz patatesi çanak olarak ta hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
*5-6 adet patates
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz,karabiber
İç harcı için:
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça(silme)
*Sıvıyağ
*Tuz,karabiber
Üzeri için:
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Pulbiber
Yapılışı.
1)Patatesleri haşlıyoruz püre haline getiriyoruz.Tuz,karabiber ve tereyağı ile yoğuruyoruz.Patatese istediğimiz şekli veriyoruz.
2)Soğanı yemeklik doğruyoruz ve biraz sıvı yağda kavuruyoruz.Üzerine kıymayı da ekleyip suyunu çekip pişene kadar ocakta bırakıyoruz.Kıyma pişince salçayı da ekleyip kavuruyoruz.Tuzunu biberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
3)Kıymalı harcı patateslere paylaştırıyoruz.Sarımsakları rendeleyip yoğurtla karıştırıyoruz ve kıymalı harcın üzerine birer kaşık döküyoruz.
4)Tereyağını tavada eritip pul biber koyuyoruz ve mantıların üzerine döküyoruz.Maydanozla süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum nefis görünüyor..Hem göze,hem mideye ...Ellerine sağlık:)sevgiler..
YanıtlaSilcanım harıka olmuş ....ellerine sağlık:)))))))))))
YanıtlaSilharika olmuş.mutlaka deneyeceğim.elerine salık..
YanıtlaSilAh inanmiyorum...nihayet yorumlarimi gorebiliyorsun..cook sevindim ,,yarin tangoed an arayacagim seni..canim ya..yine dokturmussun.. Tariflerinden muhtesem sonuclar aliyorum..Cokkk ozledim seni..insallah en yakin zamanda gorusmek sansimiz olur..mart sonu niyetleniyoruz ama korkudan heveslenemiyorum bile..cok opuyorum nesrin
YanıtlaSil