KARPUZ PASTA

Sizlere harika bir pasta tarifim var.İnstagramda yayınladığımda çok güzel yorumlar ve beğeniler aldı.Deneyenler oldu,çok güzel geri bildirim...

Sizlere harika bir pasta tarifim var.İnstagramda yayınladığımda çok güzel yorumlar ve beğeniler aldı.Deneyenler oldu,çok güzel geri bildirimler geldi.Misafir sofralarınıza renk katacak bir tarif.Biraz oyalayıcı görünse de aslında zor değil.Bi deneyin derim.





Malzemeler:

Orta kısmın pandispanyası için:
*4 adetyumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım türk kahve fincanı süt
*1 Paket kabartma tozu
*Bir fiske tuz

Yeşil kısmın pandispanyası için:
*Yukarıdaki ölçülerin yarısı
*Biraz yeşil gıda boyası

Kreması için:
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*1,5 yemek kaşığı nişasta
*50 gram tereyağı
*1 paket vanilya
*1 çay bardağı şeker
*1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

*1 kase çilek
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı şeker

Arasına 2 adet dilimlenmiş muz

Süslemek için damla çikolata ve yeşil gıda kalemi

Yapılışı:

1)Önce kremayı hazırlıyoruz.Toz krem şanti,vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri bir tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.Tereyağı koyup ocaktan alıyoruz.Soğuyunca vanilyayı ve toz krem şantiyi koyuyoruz.Blendırdan geçiriyoruz.
2)Orta kısmın pandispanyası için yumurta aklarını ve sarılarını ayrı çırpma kaplarına alıyoruz.Yumurta aklarını şekerin yarısı ve bir fiske tuzla,kar haline gelene kadar çırpıyoruz.Yumurta sarılarını kalan şekerle çırpıyoruz.Sütü bu karışıma ilave edip karıştırıyoruz.Unu ve kabartma tozunu da bu karışıma eleyerek ilave ediyoruz.Çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.Yumurta aklarını bu karışıma iki seferde ,bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz.23 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz.Kenarlarını yağlamıyoruz.Karışımı kalıba döküyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında en az 40 dakika pişiriyoruz.(süre değişkenlik gösterebilir kontrollü pişirin ve asla fırının kapağını açmayın pandispanyanız çökebilir).Pandispanya pişince kalıptan çıkarıyoruz ve soğutuyoruz.
3)yeşil kısmı da ölçülerine göre hazırlıyoruz.Hamuru yaparken yeşil gıda boyasını katmayı unutmuyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.Fırın tepsisinin geniş kenarı boyunca ve dar kenarının yarısına gelecek şekilde hamuru yayıyoruz.Dar uzun bir pandispanyamız olacak.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Bu kısım çabuk pişiyor.Yağlı kağıttan ayrılıyorsa pişmiş demektir.
4)Çilekleri rondodan geçiriyoruz.Şeker ve nişastayla beraber kaynatıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
5)Yuvarlak pandispanyayı enine iki parçaya kesiyoruz.Alt parçayı servis tabağına alıyoruz.Kremanın birazını ayırıp kalanını pandispanyanın üzerine sürüyoruz.Muz dilimlerini yerleştiriyoruz.Diğer parçayı kapatıyoruz.
6)Yeşil pandispanyayı iki dar uzun dikdörtgen olacak şekilde ikiye kesiyoruz.Üzerlerine kalan kremayı sürerek orta kısmın etrafına sarıyoruz.
7)Çilek püresini orta kısma döküyoruz.Damla çikolata ile çekirdekleri yapıyoruz.Yeşil gıda kalemi ile kabuktaki çizgileri yapıyoruz.

                                                                           Afiyet olsun:)

Daha Fazla Lezzet

Sunumlar 8274290197336890505

Yorum Gönder

  1. Arzucum yine harikalar yaratmışşın.Sanat eseri gibi..İnsan yemeye kıyamaz,elllerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. harika, harika ve yine harika.... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. harikasınız çok güzel olmuş bayıldım ellerinize sağlık...:))

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel olmuş karpuzu çok seven kardeşim buna bayılacak. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ben böyle bir şey daha önce görmedim tek kelimeyle harika :) Çok lezzetli görünüyor mutlaka yapacağım bunu

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item