KREMA DOLGULU SANDVİÇ KURABİYE
Bizde muz ne yazık ki çok fazla tüketilmiyor.Yine de bazen alıyorum ama yine de yenilmediği zamanlarda değerlendirmek için çareler arıyorum....
https://suslumutfak.blogspot.com/2015/04/krema-dolgulu-sandvic-kurabiye.html
Bizde muz ne yazık ki çok fazla tüketilmiyor.Yine de bazen alıyorum ama yine de yenilmediği zamanlarda değerlendirmek için çareler arıyorum.Bu tarif te yenmemiş muzları değerlendirmenin güzel bir yolu.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
*2 adet muz ezilmiş
*Yarım su bardağı yoğurt
*2 su bardağı un
*1 adet yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tutam tuz
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*110 gram eritilmiş tereyağı
Arasına:
*1 paket krem şanti
*1 çay bardağı süt
Üzerine:
*Çikolata sos ve çilek
Yapılışı:
1)Yoğurt ve ezilmiş muzu bir kapta karıştırıyoruz.Bir başka kapta kuru malzemeleri harmanlıyoruz.
2)Çırpma kabında eritilmiş tereyağı ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.Kuru malzeme ve muzlu yoğurdu ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
3)Karışımı geniş ve düz uçlu sıkma torbasına dolduruyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Çok çabuk pişiyor pek başından ayrılmıyoruz.
4)Kremşanti ile sütü çırpıyoruzBisküviler soğuyunca aralarına sıkıyoruz.Üzerini çikolata sos ve çilekle süslüyoruz.
Afiyet olsun:)