BADEMLİ MACARON
Tuzlu tarifim gene kaldı çünkü bu macaronları yayınlamak için de sabredemedim.Bu macaronlar benim için çok önemli çünkü herşeyiyle ben hazır...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/08/bademli-macaron.html
Tuzlu tarifim gene kaldı çünkü bu macaronları yayınlamak için de sabredemedim.Bu macaronlar benim için çok önemli çünkü herşeyiyle ben hazırladım.Çikolatalı macaronları daha önce de bahsettiğim gibi Carte D'or hazır macaron karışımıyla hazırlamıştım.Kendim yapabilmek için hassas mutfak terazisi bile aldım.Bazı hatalarım olsa da sonuç beni memnun etti.Umuyorum daha sonraki denemelerimde daha başarılı olacağım.
Tarif Bizim Pastane Zinnur'dan.Bu arada Zinnur hanıma çok çok teşekkürler.Okadar güzel anlatmış ki ilk denemem de başardım.
Malzemeler:
Bademli macaron hamuru için
*1 su bardağı+çeyrek su bardağı pudra şekeri
*113 gram toz badem
*2 orta boy yumurta akı (oda sıcaklığında)
*Bir çimdik tuz
*Çeyrek bardak tozşeker
Bademli krema için:
*43 gram toz badem
*1 su bardağı pudra şekeri
*6 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
*Vanilya
Yapılışı:
1)Önce kremamızı hazırlıyoruz.Bunun için bademleri ve pudra şekerini rondoda beraber çekiyoruz.
2)Bu karışımı vanilyayla beraber oda sıcaklığında tereyağyıyla çatalla karıştırarak bütünleştiriyoruz.
3)Kremayı soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
4)Fırın tepsimize pişirme kağıdını seriyoruz.
5)Pudra şekeri ve bademi mutfak robotumuzda beraber çekiyoruz.
Badem unu ile pudra şekerinin çekilmiş hali
6)Şimdi tamamen yağsız ortamdaki yumurta aklarını mikserin orta hızında yumuşak tepeler oluşmaya başlayıncaya kadar çırpıyoruz.
7)Mikserin devrini arttırıp bir yandan çırparken bir yandan da 5 yemek kaşığı şekeri yavaş yavaş ekliyoruz.Bu işlem 2 dakika sürecek ve işlem sonunda parlak ve pürüzsüz bir köpüğümüz olacak.
Köpüğümüz
8)Bir kenarda bekleyen kuru malzememizi alıp yarısını yumurta aklarının üzerine döküyoruz.Büyük bir kaşıkla yumurta akına karıştırıyoruz.
9)İkinci yarıyı da döküp tekrar karıştırıyoruz.Karıştırma işlemine yumurta akı beyazlarını kaybedip iki renkli hamur görünümünden kurtuluncaya kadar devam ediyoruz ama bu aşamada hemen duruyoruz.
Macaron hamurumuz
10)Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak 2,5-3 santim çapında yuvarlaklar halinde sıkıyoruz.Sonra tepsimizi birkaç defa orta şiddette mutfak tezgahına vuruyoruz.
11)Macaronlarımızı 1 saat kadar kabuk tutmaları için bekletiyoruz.175 dereceye ısıttığımız fırında 10 dakika pişiriyoruz.
Macaronların pişmeden önceki hali
Veeee macaronlarımız piştiler.
12)Soğuyan macaronları pişirme kağıdından dikkatlice ayırıyoruz.Benzer büyüklükte olanları aralarına krema sürerek yapıştırıyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzu'cuğum maşallah sana. İlk denemede tutturacağından o kadar emindim ki; yanılmadım. Harika olmuşlar, en önemlisi macaronların özelliği eteklenmişler. Renkleri sararmamış. Kısaca son derece başarılı. Fotolarda öyle. Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilTesekkur ederim arkadasim. Bu macaronlar senin sayende ortaya cikti. Sen beni tesvik etmeseydin ben hazir macaron karisimiyla devam edecektim. Simdi cesaretlendim. Diger cesitlerini de deneyecegim. İlk denememde hatalarim oldu ama sonraki denemelerimde daha basarili olacagim insallah. Sevgiler guzel arkadasim.
SilArzucum süper olmuşlar,ellerine sağlık..Yapımı zor ama sonuç muhteşem oluyor..
YanıtlaSilTesekkurler Nursencim. İnsallah daha sonraki denemelerimde daha basarili olacagim. Sevgilerimle canim.
YanıtlaSilBayıldımmmm...Ellerine sağlık
YanıtlaSilTesekkurler. Sevgilerimle.
YanıtlaSil