BEYAZ KİRAZ REÇELİ
Daha önceki yayınlarımda reçellerimi sevgili arkadaşım Anıl'ın annesi ve kayınvalidesinin yaptığından bahsetmiştim.Beyaz kiraz reçeli de...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/09/beyaz-kiraz-receli.html
Daha önceki yayınlarımda reçellerimi sevgili arkadaşım Anıl'ın annesi ve kayınvalidesinin yaptığından bahsetmiştim.Beyaz kiraz reçeli de annesi Bengi Teyzenin.Onları çok seviyorum ve teşekkürlerimi yolluyorum.
Malzemeler:
*1 kilogram beyaz kiraz
*1 kilogram toz şeker
*1 limon suyu
Yapılışı:
1)Kirazların çekirdeklerini çıkarıyoruz.
2)Şekeri koyup ertesi sabaha kadar şekerle bekletiyoruz.
3)10 dakika kaynatıyoruz ve köpüğünü alıyoruz.
4)Soğuduktan sonra ikinci defa 10 dakika kaynatıyoruz.
5)Tekrar soğutup bir 10 dakika daha kaynatıyoruz ve limon suyunu ilave ediyoruz.
6)Biraz daha kaynattıktan sonra güneşe koyup koyulaşıncaya kadar tutuyoruz.
Afiyet olsun:)
Beyaz kiraz reçelini hiç duymamıştım Arzu'cuğum. Tadını merak ettim. bu arada fotoları çok beğendim. Ellerine sağlık...ufuk
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım. Çok güzel bir reçel gerçekten. Sevgiler
SilBeyaz kiraz bulursam mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilArzucum Bengi teyzenin ellerine sağlık reçel nefis görünüyor sizede afiyet şifa olsun..
YanıtlaSilYayinim biraz gec oldu biliyorum. İnsallah bulur ve denersiniz. Sevgiler.
YanıtlaSilTesekkurler Hanifecim hem ziyaretin hem de guzel yorumun icin. Sevgiler.
Sil