KANDİL SİMİDİ
Bu gün okullar açıldı.Yeni ders yılı tüm çocuklarımıza hayırlı,uğurlu olsun inşallah.Kandil simidi aslında çoğumuzun bildiği ve yaptığı bir ...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/09/kandil-simidi.html
Bu gün okullar açıldı.Yeni ders yılı tüm çocuklarımıza hayırlı,uğurlu olsun inşallah.Kandil simidi aslında çoğumuzun bildiği ve yaptığı bir tarif ancak okul zamanı kahvaltıda zorlanan çocuklarımıza alternatif olacağını düşündüğüm için bir hatırlatayım istedim.
Malzemeler:
*1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (hamur kulak memesi kıvamında olacak)
*Üzeri için susam ya da çörek otu
Yapılışı:
1)Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz.(Beyazı hamura,sarısı simitlerin üzerine sürülmek üzere bir kenara alınacak)
2)Hamur malzemeleri ile hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
3)Dolaptan çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.
4)Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli veriyoruz.
5)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
6)Susam ya da çörek otu serpiyoruz.
7)175 derecedeki fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum bizde kahvaltı zorluğu oldukça fazla oluyor sabahın yedisinde çocukların canı çok fazla birşey istemiyor kandil simidi güzel bir tat eline sağlık..
YanıtlaSilCok tesekkurler Hanifecim. Sevgiler.
SilOhhh sabah sabah içim açıldı. Bu ne güzel fotoğraflar, bu ne güzel sunum ve renk uyumu. Hele o peçetelerin yaprak ve gül pozisyonu...tek kelime ile MUHTEŞEM. Ellerine ve zevkine sağlık Arzu'cuğum.
YanıtlaSilBenim de bu yorumla icim acildi. Tesekkurler arkadasim. Sevgiler.
SilEllerinize sağlık,görünce fark ettimki bende yapmayalı epey olmuş hatırlatma iyi oldu :)
YanıtlaSilTesekkurler Nalancim. Sevgiler.
Sil