ÇÖKERTME KEBABI
Harika bir lezzet.Meğer evde hazırlaması da kolaymış.Yalnız ev halkı çok acıktığından istediğim sunumu yapamasam da çok beğendiler ve çok ye...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/09/cokertme-kebabi.html
Harika bir lezzet.Meğer evde hazırlaması da kolaymış.Yalnız ev halkı çok acıktığından istediğim sunumu yapamasam da çok beğendiler ve çok yemek seçen kızım tabakta hiçbir şey bırakmadı.Deneyin çok memnun kalacaksınız.
Malzemeler:
*3 parça kadar biftek
*4 yemek kaşığı sıvıyağ
*Tuz
*Kırmızı pul biber
*Arzuya göre istediğiniz baharatlar
*2 orta boy patates
*Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
*1 büyük kase yoğurt
*2-3 diş sarımsak
Domates sos için
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı domates rendesi
Yapılışı:
1)Biftekleri jülyen doğruyoruz.(isterseniz marine edebilirsiniz)
2)Zeytinyağını küçük bir tavaya alıp kızdırıyoruz,salçayı ilave ederek kavuruyoruz,domates rendesini de ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
3)Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında doğruyoruz ve bol yağda kızartıyoruz.
4)Etler için geniş bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırıyoruz,etleri ilave edip soteliyoruz.Pişmesine yakın baharatları ilave ediyoruz.
5)Servis tabağına önce patatesleri koyuyoruz.Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
6)Son olarak domates sosu ve etleri koyarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Hep denemek istediğim ama yapmadığım bir ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTesekkurler canim. Gercekten cok kolaymis. Denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler.
SilAman da aman. Burcu ağzının tadını biliyormuş da tabakta kırıntı bırakmamış. Ben de aynısını yapardım. Yalnız bir şey soracağım. Etleri sotelemekle, etler pişiyor mu? Yoksa kendi suyu ile pişmesi de mi gerekiyor. Benim bu konuda her zaman sıkıntılarım var. Etler ya çok pişiyor, ya da sert kalıyor:(
YanıtlaSilMerhaba guzel arkadasim. Ben biftekleri ince dovdurmustum o yuzden kisik ateste kendi suyunu salip cekene kadar pisti. Sonra biraz yagiyla da dondurerek pisirdim. Ama hala istedigin kivamda olmadiysa biraz sicak su ilavesiyle bu suyu cekene kadar biraz daha pisirilebilir. Opuyorum.
SilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık ben de hiç yapmayıp hep aklımda olan bir lezzettir afiyetler olsun,sevgilerimle..
YanıtlaSilTesekkurler canim gercekten tadi da guzel ve yapimi kolay. Sevgiler.
SilHarika görünüyor bende hiç denemedim ama fotoğrafları görünce yapasım geldi şimdi :)
YanıtlaSilMerhabalar. Denemeye deger bir yemek. Sevgiler.
SilAmann ben bu güzelliği kaçırmışım,ellerine sağlık Arzucum...Nefis olmuş..Güzel kızınada afiyet olsun..öpüyorum..
YanıtlaSilTesekkurler guzel arkadasim. Sevgiler
YanıtlaSil