PİDELİ KÖFTE
Bursa'ya özgü,sunumuyla İskender Kebap'a çok benzeyen harika bir yemek...İskender Kebap'tan tek farkı ,pidelerin üzerine döner y...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/09/pideli-kofte.html
Bursa'ya özgü,sunumuyla İskender Kebap'a çok benzeyen harika bir yemek...İskender Kebap'tan tek farkı ,pidelerin üzerine döner yerine köfte konması.Ben tırnak pideleri de kendim yaptım. Arzu ederseniz pideleri hazır da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
Köfte için:
*500 gram dana-kuzu karışık kıyma
*2 dilim bayat ekmek
*2 adet soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 diş sarımsak
*Karabiber,tuz,kekik
Pide için:
*2 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı kurumaya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
*3 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
*2 su bardağı su
*Tuz
Servis için:
*Domates,biber,yoğurt ve tereyağı
Yapılışı:
1)Ekmekleri ufalıyoruz,soğan ve sarımsağı rendeliyoruz.
2)Köfte için,diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
3)Köfte harcından küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz ve üzerine bastırarak inceltiyoruz.
4)Pideleri hazırlama aşamasında buzdolabında dinlendiriyoruz.
5)200 derecedeki fırında yanına domates ve biber koyarak pişiriyoruz.
6)Pide için gerekli tüm malzemeleri koyarak yoğuruyoruz.
7)Hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
8)1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
9)Mayalanan hamuru 3 ya da 4 bezeye ayırıyoruz.Hafif unlu zeminde elimizle bastırarak açıyoruz.Elimizi hafifçe ıslatıp parmak uçlarımızla pideye tırnak şekli veriyoruz.
10)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyarak pişiriyoruz.
Bunlar da tırnak pidelerim
11)Sos için,tereyağı ile salçayı kavurup,su ve tuzunu koyarak kaynatıyoruz.
12)Pideleri küp şeklinde keserek servis tabağına alıyoruz.Üzerine sosumuzdan gezdiriyoruz.Sonra da köfteleri yerleştiriyoruz.Yanına yoğurt koyuyoruz ve köftelerle pişmiş olan domates ,biber ve arzuya göre maydanozla süslüyoruz.
13)Ayrıca 3 yemek kaşığı tereyağını yakmadan kebabın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Ellerinize sağlık pideleri de kendim yapmış olmanız çok hoşuma gitti.İlk günden beri sizi takipteyim ve merakla yeni tariflerinizi bekliyorum.
YanıtlaSilCok cok teşkkur ederim. Guzel sozlerinizle beni cok mutlu ettiniz. Bu tarifte benim de hosuma giden tirnak pideleri kendim yapmis olmam. Tavsiye ederim. Cok kolaymis ve cok da lezzetliydi. Guzel paylasimlar dilegiyle. Sevgiler.
YanıtlaSil"Olsa da yesek" dedirtecek fotolar ve tarif. harika lezzet. Ellerine sağlık Arzu'cuğum yine çok başarılı bir paylaşım. Ayrıca kıyıda köşede kalmış olsa da yeşilli turunculu peçete sunumu gözümden kaçmadı....
YanıtlaSilOyle guzel bakiyorsun ki arkadasim. Hic bir ayrinti gozunden kacmiyor. Tarife gelince gercekten cok lezzetli oldu. Denemege deger. Sevgilerimle.
YanıtlaSilElinize sağlık Bu sabah saatlerinde bile hayır diyemeyeceğim bir lezzet olmuş .Sevgilerimle..
YanıtlaSilGercekten cok lezzetli oldu Semacim. Sevgiler.
YanıtlaSil