UN HELVASI
Çoktandır un helvası yapmak istiyordum.Kısmet bu güneymiş.Aslında un helvası yapmak çok kolay fakat biraz sabır istiyor.Çünkü püf noktaların...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/10/un-helvasi.html
Çoktandır un helvası yapmak istiyordum.Kısmet bu güneymiş.Aslında un helvası yapmak çok kolay fakat biraz sabır istiyor.Çünkü püf noktalarından biri uzun süre, kısık ateşte kavurmak.Ama değiyor,tavsiye ederim.
Malzemeler:
*250 gram tereyağı
*2 su bardağı un
*2,5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Yapılışı:
1)Un ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz.Un ,yaklaşık yarım saat sonra sıvılaşmaya başlıyor.Kavurma işlemine devam ediyoruz.
2)Bu arada süt,şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz.
3)Unun rengi koyulaşmaya başlayınca (kavurma işlemi yaklaşık 50 dakika sürüyor) şekerli sütü ekliyoruz.
4)Ocağın altını açıp, un, sütü çekene kadar karıştırıyoruz.Bu aşamadan sonra, helvanın tam kıvamını alabilmesi için 5 dakika kadar daha kısık ateşte kavuruyoruz.
5)Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
6)Dilediğimiz şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun:)
Çok severim,birde peynirli olursa tadına doyum olmaz..ellerine sağlık Arzucum..
YanıtlaSilTesekkurler Nursencim. Bir de peynirlisini deneyecegim. Sevgiler.
YanıtlaSil