KREM ŞANTİLİ POĞAÇA
Tarifi ilk okuduğumda çok şaşırdım.Poğaçanın malzeme listesinde,kremşanti,maya ve kabartma tozu vardı.Hem toz krem şanti kullanılması hem de...
https://suslumutfak.blogspot.com/2013/11/krem-santili-pogaca.html
Tarifi ilk okuduğumda çok şaşırdım.Poğaçanın malzeme listesinde,kremşanti,maya ve kabartma tozu vardı.Hem toz krem şanti kullanılması hem de maya ile beraber kabartma tozu konulması beni tereddüte düşürse de iyi ki denemişim.Muhteşem bir poğaça oldu.Ben sade yaptım yalnız hamuru yoğururken içine ayıklanmış ay çekirdeği koydum.Siz nasıl arzu ediyorsanız öyle yapın evdekiler bayılacak.Tarif 'Hayat Cafe Tarifleri'nden.Buradan teşekkürlerimi yolluyorum.
Malzemeler:
*2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*1 paket krem şanti (toz halde kullanılacak)
*200 gram oda ısısında yumuşak teryağı
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 paket kuru maya (10 gram)
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı ılık süt
*Tuz
*Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
*2 avuç dolusu ayıklanmış ay çekirdeği içi
Üzeri için:
*Ayırdığımız yumurta sarısı
*Ayıklanmış ay çekirdeği içi
Yapılışı:
1)Ilık sütün içinde mayayı eritiyoruz.
2)Un ve çekirdek hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
3)Azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
4)Çekirdekleri ekleyip tekrar yoğurarak, ılık bir ortamda yarım saat,üzeri kapalı olarak mayalanması için bekletiyoruz.
5)Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
6)Tepside 10-15 dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
7)Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çekirdekleri serptikten sonra ,önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.Daha sonra fırının sıcaklığını 180 dereceye yükseltip,üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
*1 paket krem şanti (toz halde kullanılacak)
*200 gram oda ısısında yumuşak teryağı
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 paket kuru maya (10 gram)
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı ılık süt
*Tuz
*Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
*2 avuç dolusu ayıklanmış ay çekirdeği içi
Üzeri için:
*Ayırdığımız yumurta sarısı
*Ayıklanmış ay çekirdeği içi
Yapılışı:
1)Ilık sütün içinde mayayı eritiyoruz.
2)Un ve çekirdek hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
3)Azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
4)Çekirdekleri ekleyip tekrar yoğurarak, ılık bir ortamda yarım saat,üzeri kapalı olarak mayalanması için bekletiyoruz.
5)Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
6)Tepside 10-15 dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
7)Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çekirdekleri serptikten sonra ,önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.Daha sonra fırının sıcaklığını 180 dereceye yükseltip,üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum en kısa zamanda deniyeceğim
YanıtlaSilÇok merak ettim çok lezzetli görünüyo😍
YanıtlaSilÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR SUNUM VE FOTOĞRAFLAR ŞAHANE,ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilArzucumdenedim süper oldu teşekkürler😘😍Dilara Deveci
SilTesekkurler. Sevgiler
Sil