PATLICANLI SAKSI KEBABI
Patlıcanla yapılan çok çeşitli yemek var.Ama biraz farklılık istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.Hem göze hem de mideye hitap ediyor.Üste...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/02/patlicanli-saksi-kebabi.html
Patlıcanla yapılan çok çeşitli yemek var.Ama biraz farklılık istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.Hem göze hem de mideye hitap ediyor.Üstelik hazırlaması da kolay.Şimdi tarife geçelim.
4)Bu arada etleri tencereye alıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları ve teremyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.Salçayı ilave edip biraz kavurduktan ve sıcak su ilave edip tuz ve kara biberi ekledikten sonra etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
5)Pişen etleri patlıcanlara paylaştırıyoruz.Üzerlerini domates dilimi ve sivri biber ile süslüyoruz.(arzu ederseniz kaşar rendesi de koyabilirsiniz)
6)Etleri aldıktan sonra kalan suyu fırın kabına alıyoruz.Eğer etin suyu yeteri kadar kalmadı ise 1 talı kaşığı az sıvı yağla kavurup suyla açıp kaynatarak sos hazırlayabilirsiniz.Ben yeteri kadar su kaldığı için onu kullandım.
7)200 derecede önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*Yarım kilo kuşbaşı et
*1 adet orta boy soğan
*1 çorba kaşığı teremyağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Tuz,kara biber
*Üzerini süslemek için domates ve sivri biber
*Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
1)Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölüyoruz.İçlerini oyacak yardımıyla oyuyoruz.
2)Oyduğumuz patlıcanları tuzla ovuyoruz ve biraz bekletiyoruz.Daha sonra iyice yıkayıp kuruluyoruz.Kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
3)Kızarmış patlıcanları, fazla yağlarını çekmeleri için havlu kağıt üzerine alıyoruz.Daha sonra fırın kabına diziyoruz.
5)Pişen etleri patlıcanlara paylaştırıyoruz.Üzerlerini domates dilimi ve sivri biber ile süslüyoruz.(arzu ederseniz kaşar rendesi de koyabilirsiniz)
6)Etleri aldıktan sonra kalan suyu fırın kabına alıyoruz.Eğer etin suyu yeteri kadar kalmadı ise 1 talı kaşığı az sıvı yağla kavurup suyla açıp kaynatarak sos hazırlayabilirsiniz.Ben yeteri kadar su kaldığı için onu kullandım.
7)200 derecede önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum....bugun 3 tane bostan patlican aldim..nasil yapayim diye dusunurken tarifini gordum..yani zamanlaman muhtesem..tesekkurler canim..dekoruna bayildim ama biraz tembeliim..Umarim Seninki gibi lezzetli olur..eline saglik..Optum..Nesrin..
YanıtlaSilCanim arkadasim yemegi yaptin mi cok merak ettim. Yaptiysan insallah begenmislerdir. Ben de senin yemeklerini ozledim be arkadasim. Sevgiler
SilArzucum ben tavuklusunuda yapiyorum,oda cok güzel oluyor..ellerine saglik,iyi akil ettin ,bu hafta ki yemek menusune ekliyorum..sevgiller..
YanıtlaSilTesekkurler Nursencim. Sen tavsiye ediyorsan gozum kapali denerim. Sevgiler canim
SilArzucum daha önce saksı kebabının patlıcanlarını fırında pişirerek kızartmadan yapmıştım tadı hoşuma gitmemişti yağda kızartılarak yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor.. Eline emeğine sağlık...
YanıtlaSilGercekten guzel bir yemek canim. Bizim evde de cok seviliyor. Sevgiler
YanıtlaSilSana katiliyorum Hanifecim. Bence de kizartmanin tadi baska oluyor. Bazen birazcik zararli da olsa yemeklerin hakkini vermek istiyor
YanıtlaSil