BAYATLAMAYAN POĞAÇA
Bu gün nefis bir poğaça tarifim var ve gerçekten bayatlamıyor.Denedim test ettim ve yayınlıyorum.Yaptıktan üç gün sonra gelen misafirlerime...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/03/bayatlamayan-pogaca.html
Bu gün nefis bir poğaça tarifim var ve gerçekten bayatlamıyor.Denedim test ettim ve yayınlıyorum.Yaptıktan üç gün sonra gelen misafirlerime fırında ısıttıktan sonra ikram ettiğimde yeni yapılmış zannettiler.Ben sade yaptım.Bu haliyle bile çok güzeldi.Siz arzu ettiğiniz bir iç malzemesiyle hazırlayabilirsiniz.Benim favori tariflerim arasında yerini aldı bile.Umarım sizler de beğenirsiniz.
Malzemeler:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe soda (200 ml)
*2 yemek kaşığı toz şeker (silme)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük paket toz maya
*Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İçi için:
*Arzu ettiğiniz iç malzemesi
Üzerine:
*1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
1)3 su bardağı unu büyükçe bir kabın içine koyuyoruz.Şekeri,tuzu ve mayayı ilave edip harmanlıyoruz.
2)Ortasını havuz gibi açıp ılık sütü,sıvı yağı ve sodayı koyuyoruz.Yoğurmaya başlıyoruz.Yeteri kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuruyoruz.(mayalı hamurlar ne kadar iyi yoğurulursa o kadar güzel oluyor) Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık ortamda 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
3)Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.(iç malzemesi kullanacaksanız yuvarladıktan sonra avcumuzda bastırarak açın ve malzemeyi koyup uçlarını birleştirdikten sonra tekrar yuvarlayın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin).
4)Üzerlerine çırpılmış yumurta sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Canım elllerine saglık.sevgiler
YanıtlaSilTesekkurler Pinarcim. Sevgiler
SilBiz bu muhteşemlerden yedik ve bayıldıkkkkkk. Hele Bora!!!!!! Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilCanimm afiyet olsun. Ben yine yaparim ogluma. Sevgilerimle
SilArzucum hemen yaptim...mukemmel...bayatllarsa Amerikanin havasindandir..her yaptigin a heyacanla bakiyorum..supersin...Arkadasin UFuk hanima yorum yazdim ve senin icin tesekkur ettim ama okudumu bilmiyorum..ona gecmis olsun dileklerimi iletirsen sevinirim..seni cok ozledim..Nesrin
YanıtlaSilCanim benim deneyip begenmene cok sevindim. Ufuk yorumunu okumus ve cok mutlu olmus. Ben bunu yazarken Ufuk sana cevap yazmis bile. Cok opuyorum arkadasim. Sevgilerimle
SilNesrin Hanım güzel yorumunuzu okudum. Hem yorum hem de geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Buradan size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Hoşçakalın... ( Bu arada Arzu'cuğum sayfanı mesajlaşma amaçlı kullandım ama kusura bakmazsın değil mi? Nesrin Hanım cevabımı böyle daha rahat görür diye düşündüm:) )
YanıtlaSilAskolsun arkadasim:)) Nesrin yazmana cok sevinecek. Opuyorum canim
YanıtlaSilArzu hanım, şimdi Ufukta görünce sizin poğaçalarınızı hemen geldim ziyaretinize. Uzak kaldığım süreçte ne güzel şeyler paylaşmışsınız. Çok şey kaçırmışım.
YanıtlaSilHele bu bayatlamayan poğaçalar çok güzel. Sodanın görevi bayatlamasını engellemek için mi?
Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Çok sevgiler...
Sizin guzel yorumlarinizi ozlemisim. Bu iltifatlari sizden almak beni cok gururlandiriyor. Tarife gelince gercekten cok lezzetli ve tazeligini koruyor. Soda gevreklik vermesi icin ve bayatlamamasi icin. Kucak dolusu tesekkurler ve sevgiler
YanıtlaSilTarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Bloğuma beklerim. Ece kızın mutfağı ya da ecetat.blogspot.com
YanıtlaSil