BAYATLAMAYAN POĞAÇA

Bu gün nefis bir poğaça tarifim var ve gerçekten bayatlamıyor.Denedim test ettim ve yayınlıyorum.Yaptıktan üç gün sonra gelen misafirlerime...

Bu gün nefis bir poğaça tarifim var ve gerçekten bayatlamıyor.Denedim test ettim ve yayınlıyorum.Yaptıktan üç gün sonra gelen misafirlerime fırında ısıttıktan sonra ikram ettiğimde yeni yapılmış zannettiler.Ben sade yaptım.Bu haliyle bile çok güzeldi.Siz arzu ettiğiniz bir iç malzemesiyle hazırlayabilirsiniz.Benim favori tariflerim arasında yerini aldı bile.Umarım sizler de beğenirsiniz.

pamuk pogaca



1

Malzemeler:

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe soda (200 ml)
*2 yemek kaşığı toz şeker (silme)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük paket toz maya
*Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

İçi için:
*Arzu ettiğiniz iç malzemesi

Üzerine:
*1 yumurtanın sarısı

Yapılışı:

1)3 su bardağı unu büyükçe bir kabın içine koyuyoruz.Şekeri,tuzu ve mayayı ilave edip harmanlıyoruz.
2)Ortasını havuz gibi açıp ılık sütü,sıvı yağı ve sodayı koyuyoruz.Yoğurmaya başlıyoruz.Yeteri kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuruyoruz.(mayalı hamurlar ne kadar iyi yoğurulursa o kadar güzel oluyor) Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık ortamda 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
3)Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.(iç malzemesi kullanacaksanız yuvarladıktan sonra avcumuzda bastırarak açın ve malzemeyi koyup uçlarını birleştirdikten sonra tekrar yuvarlayın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin).
4)Üzerlerine çırpılmış yumurta sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.

                                                                         Afiyet olsun:)

     

Daha Fazla Lezzet

Poğaçalar 391028534870208574

Yorum Gönder

  1. Canım elllerine saglık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Biz bu muhteşemlerden yedik ve bayıldıkkkkkk. Hele Bora!!!!!! Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimm afiyet olsun. Ben yine yaparim ogluma. Sevgilerimle

      Sil
  3. Arzucum hemen yaptim...mukemmel...bayatllarsa Amerikanin havasindandir..her yaptigin a heyacanla bakiyorum..supersin...Arkadasin UFuk hanima yorum yazdim ve senin icin tesekkur ettim ama okudumu bilmiyorum..ona gecmis olsun dileklerimi iletirsen sevinirim..seni cok ozledim..Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim deneyip begenmene cok sevindim. Ufuk yorumunu okumus ve cok mutlu olmus. Ben bunu yazarken Ufuk sana cevap yazmis bile. Cok opuyorum arkadasim. Sevgilerimle

      Sil
  4. Nesrin Hanım güzel yorumunuzu okudum. Hem yorum hem de geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Buradan size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Hoşçakalın... ( Bu arada Arzu'cuğum sayfanı mesajlaşma amaçlı kullandım ama kusura bakmazsın değil mi? Nesrin Hanım cevabımı böyle daha rahat görür diye düşündüm:) )

    YanıtlaSil
  5. Askolsun arkadasim:)) Nesrin yazmana cok sevinecek. Opuyorum canim

    YanıtlaSil
  6. Arzu hanım, şimdi Ufukta görünce sizin poğaçalarınızı hemen geldim ziyaretinize. Uzak kaldığım süreçte ne güzel şeyler paylaşmışsınız. Çok şey kaçırmışım.
    Hele bu bayatlamayan poğaçalar çok güzel. Sodanın görevi bayatlamasını engellemek için mi?
    Ellerinize, emeklerinize sağlık.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sizin guzel yorumlarinizi ozlemisim. Bu iltifatlari sizden almak beni cok gururlandiriyor. Tarife gelince gercekten cok lezzetli ve tazeligini koruyor. Soda gevreklik vermesi icin ve bayatlamamasi icin. Kucak dolusu tesekkurler ve sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Bloğuma beklerim. Ece kızın mutfağı ya da ecetat.blogspot.com

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item