KURU KAYISILI BADEMLİ KARAMELLİ MUHALLEBİ
Bu gün sizlere çok güzel bir muhallebi tarifim var.Görüntüsü de tadı gibi mükemmel.Bir de evde kalan kuru kayısıları değerlendirmek için iyi...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/03/kuru-kayisili-bademli-karamelli.html
Bu gün sizlere çok güzel bir muhallebi tarifim var.Görüntüsü de tadı gibi mükemmel.Bir de evde kalan kuru kayısıları değerlendirmek için iyi bir fırsat.Tarif 'Arnavut Ciğeri' nden.Teşekkürlerimi yolluyor ve tarife geçiyorum.
Malzemeler:
*1 litre süt
*3 Türk kahve fincanı un
*3 Türk kahve fincanı şeker
*1 yumurtanın sarısı
*1 paket vanilya
*50 gram tereyağı
Üzeri için:
*1 su bardağı şeker
*1/3 Türk kahve fincanı su
*10-15 adet kuru kayısı
*Badem
Süslemek için:
*File Antep fıstığı
Yapılışı:
1)Süt,un,şeker ve yumurta sarısını karıştırıp koyuca bir muhallebi pişiriyoruz.
2)Koyulaşınca ocaktan alıp vanilya ve yağı ekliyoruz ve 5 dakika çırpıyoruz.
3)1 su bardağı şekeri,su ile karamelize edip,ıslatılmış,fazla suyu süzülmüş 25 cm çapındaki yuvarlak bir kaba döküyoruz.
4)Kayısıları 5 dakika haşlayıp ortadan ikiye bölüyoruz.Karamelin üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları ve kaynar suda biraz bekletilip kabukları soyulmuş bademleri diziyoruz.
5)Muhallebiyi üzerine döküyoruz.
6)Soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz ve en az 7-8 saat bekletiyoruz.Ters çevirip üzerini file çam fıstıkla süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*1 litre süt
*3 Türk kahve fincanı un
*3 Türk kahve fincanı şeker
*1 yumurtanın sarısı
*1 paket vanilya
*50 gram tereyağı
Üzeri için:
*1 su bardağı şeker
*1/3 Türk kahve fincanı su
*10-15 adet kuru kayısı
*Badem
Süslemek için:
*File Antep fıstığı
Yapılışı:
1)Süt,un,şeker ve yumurta sarısını karıştırıp koyuca bir muhallebi pişiriyoruz.
2)Koyulaşınca ocaktan alıp vanilya ve yağı ekliyoruz ve 5 dakika çırpıyoruz.
3)1 su bardağı şekeri,su ile karamelize edip,ıslatılmış,fazla suyu süzülmüş 25 cm çapındaki yuvarlak bir kaba döküyoruz.
4)Kayısıları 5 dakika haşlayıp ortadan ikiye bölüyoruz.Karamelin üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları ve kaynar suda biraz bekletilip kabukları soyulmuş bademleri diziyoruz.
5)Muhallebiyi üzerine döküyoruz.
6)Soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz ve en az 7-8 saat bekletiyoruz.Ters çevirip üzerini file çam fıstıkla süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Elinize saglik ve afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler,
Asuman
Yorumunuz ve harika tarifiniz icin tesekkurler. Sevgiler
SilArzucum nefis,hemen not alıyorum..Yapılacaklar listesine ekledim...
YanıtlaSilTesekkurler Nursencim. Gercekten harikaydi denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle
SilBayıldım bu güzel tatlıya tarifi not ettim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilCok lezzetli bir tatli. Mutlaka deneyin. Sevgiler
SilOh oh ne de nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun sevgiler
YanıtlaSilGuzel yorumunuz icin cok tesekkurler. Sevgiler
Silnefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilCok lezzetli. Denemenizi tavsiye ederim. Sevgilerimle
SilArzucum bu tatli bana eski gunleri hatirlatti...Naciyeye gittigimizde boylebir tatli yapardi..birde mehlikanin seftalili muhallebisi..ne guzel anilarimiz var seninle..UFuk hanimin mesajjina cok mutlu oldum..ikinizinde mutfaginizin kokularini okyanuslar otesinde Hissediyorum..ve tekrar tesekkur ediyorum..cok Optum...Nesrin
YanıtlaSilHakikaten ne guzel anilarimiz var. Biz en guzel gunleri beraber gecirdik. Kizlari beraber buyuttuk. Kardes olduk. Asil ben,beni yalniz birakmadigin ,taaa oralardan yorumlarinla yureklendirdigin icin cok ama cok tesekkur ederim. Kucak dolusu sevgiler yolluyorum canim arkadasim
YanıtlaSil