AÇMA SİMİT
Öncelikle tüm ziyaretçilerime hayırlı ramazanlar diliyorum.Bizim evde sahurda ya kahvaltı edilir ya da açma,börek gibi hamur işleri yenir.Bu...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/06/acma-simit.html
Öncelikle tüm ziyaretçilerime hayırlı ramazanlar diliyorum.Bizim evde sahurda ya kahvaltı edilir ya da açma,börek gibi hamur işleri yenir.Bu gece ilk sahura,daha önce 'Yeşiltopuklar.com.'da gördüğüm yine değişik sunumlu bir tarifi denemek istedim.Ancak bir ölçü hamurdan kaç tane açma simit yapıldığı belirtilmemişti.Ben de tüm hamurla bir tane hazırladım.Bu yüzden olsa gerek benim simidimin şekli sitedeki gibi olmadı ama bence böyle de güzel oldu ve bana ait oldu.Denemenizi öneririm ama gerçek şekli ile yapmak isterseniz siteyi ziyaret edebilirsiniz.
Malzemeler:
*4 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya (ben 1 paket kuru maya kullandım)
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Üzerine serpmek için susam
Aralarına sürmek için:
*Yarım paket margarin(75 gram tereyağı biraz da sıvı yağ kullandım)
*1 su bardağına yakın nişasta
Yapılışı:
1)Mayayı ılık süt ile eritiyoruz.Sıvı yağ ve yumurtanın akını ilave ediyoruz.Tuzu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
2)Tereyağını eritiyoruz.Biraz sıvı yağ ekliyoruz.Mayalanan hamuru beş adet bezeye ayırıyoruz.Nişasta yardımı ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.Aralara yağlı karışımdan birer kaşık sürerek üst üste diziyoruz.En üste yağ sürmüyoruz.
3)Beşli hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tekrar üzerinden geçiyoruz.
4)Hamurun ortasını aşağıda gösterdiğim gibi üçgen şeklinde kesiyoruz.
5)Yine aşağıdaki resimde görüldüğü gibi üçgenlerin ucunu dışa doğru kıvırıp hamurun altına sıkıştırıyoruz.
6)Üzerine yumurta sarısı sürüp,bolca susam serpip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*4 su bardağı un
*Yarım paket yaş maya (ben 1 paket kuru maya kullandım)
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Üzerine serpmek için susam
Aralarına sürmek için:
*Yarım paket margarin(75 gram tereyağı biraz da sıvı yağ kullandım)
*1 su bardağına yakın nişasta
Yapılışı:
1)Mayayı ılık süt ile eritiyoruz.Sıvı yağ ve yumurtanın akını ilave ediyoruz.Tuzu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar mayalandırıyoruz.
2)Tereyağını eritiyoruz.Biraz sıvı yağ ekliyoruz.Mayalanan hamuru beş adet bezeye ayırıyoruz.Nişasta yardımı ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.Aralara yağlı karışımdan birer kaşık sürerek üst üste diziyoruz.En üste yağ sürmüyoruz.
3)Beşli hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tekrar üzerinden geçiyoruz.
4)Hamurun ortasını aşağıda gösterdiğim gibi üçgen şeklinde kesiyoruz.
5)Yine aşağıdaki resimde görüldüğü gibi üçgenlerin ucunu dışa doğru kıvırıp hamurun altına sıkıştırıyoruz.
6)Üzerine yumurta sarısı sürüp,bolca susam serpip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Muhtesem gorunuyor,ev yapîmı daha ne olsun arkadasim,ellerine saglik.Hayirli Ramazanlar..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nursencim.Hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilOnce hayirli ramazanlar diliyorum..ve Nefis bir tarif olmus..her zaman ki gibi bu tarifinide bayildim..ah simdi orada olmak isterdimmmm..senin Iftar sofralarin muhtesem olur..Allah Kabul etsin..Gullac yerken benim icinde biraz ye..seni ozlem le opuyorum...nesrin
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim.Kusura bakma arkadaşım geç yazabildim.Bol Bol yerim canım.Sevgilerimi yolluyorum.
YanıtlaSil