SÜZME YOĞURTLU SOSLU PATLICAN KIZARTMA
Yaz gelince -her ne kadar kalorisinden şikayet etsek de- kızartmalardan vazgeçemiyoruz.Patlıcanı karışık kızartmalarda kullandığım gibi tek ...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/06/suzme-yogurtlu-soslu-patlican-kizartma.html
Yaz gelince -her ne kadar kalorisinden şikayet etsek de- kızartmalardan vazgeçemiyoruz.Patlıcanı karışık kızartmalarda kullandığım gibi tek olarak da yoğurtlu ve soslu kızartmasını çok seviyorum.Bu sunumda da hem yoğurt hem de domates sosunu bir arada kullandım.Daha önce sevgili arkadaşım Naciye'nin sofrasında yemiştim.Süslü sunumları çok sevdiğim için denedim ve sizlerle de paylaşmak istedim.Sizlerin de kahvaltı masalarınızı,çay sofralarınızı,yemek davetlerinizi süslesin.
Malzemeler:
*4 adet kemer patlıcan
*1 kase süzme yoğurt
*4 adet büyükçe domates
*4 diş sarımsak
*Tuz
*Kızartmak için sıvı yağ
*Domates sosu için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Süslemek için maydanoz
Yapılışı:
1)Patlıcanları soyup(isterseniz alacalı soyabilirsiniz) 2 cm.lik halkalar şeklinde doğruyoruz.Tuzla ovup yarım saat kadar acı sularını salmaları için bekletiyoruz.Acı sularını salınca bol suda yıkıyoruz.Sularını süzüp havlu kağıtla kuruluyoruz.
2)Kızartma tenceresine sıvı yağı koyup iyice kızdırıyoruz ve patlıcanları kızartıyoruz.Kızarmış patlıcanları fazla yağlarını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alıyoruz.
3)Domatesi rendeliyoruz.2 diş sarımsağı rendeleyip 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda biraz soteliyoruz.Daha sonra domates sosunu ilave ediyoruz.Kaynamaya bırakıyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
4)Diğer 2 diş sarımsağı da rendeleyip süzme yoğurdun içine ilave edip iyice karıştırıyoruz.
5)Servis tabağına bir dilim patlıcan koyuyoruz.Süzme yoğurt koyup tekrar bir patlıcan koyuyoruz.Tüm patlıcanlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.Sonra her patlıcan kulesinin üzerine bolca domates sosu döküyoruz.Kıyılmış maydanozla süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*4 adet kemer patlıcan
*1 kase süzme yoğurt
*4 adet büyükçe domates
*4 diş sarımsak
*Tuz
*Kızartmak için sıvı yağ
*Domates sosu için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Süslemek için maydanoz
Yapılışı:
1)Patlıcanları soyup(isterseniz alacalı soyabilirsiniz) 2 cm.lik halkalar şeklinde doğruyoruz.Tuzla ovup yarım saat kadar acı sularını salmaları için bekletiyoruz.Acı sularını salınca bol suda yıkıyoruz.Sularını süzüp havlu kağıtla kuruluyoruz.
2)Kızartma tenceresine sıvı yağı koyup iyice kızdırıyoruz ve patlıcanları kızartıyoruz.Kızarmış patlıcanları fazla yağlarını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alıyoruz.
3)Domatesi rendeliyoruz.2 diş sarımsağı rendeleyip 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda biraz soteliyoruz.Daha sonra domates sosunu ilave ediyoruz.Kaynamaya bırakıyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Domates suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
4)Diğer 2 diş sarımsağı da rendeleyip süzme yoğurdun içine ilave edip iyice karıştırıyoruz.
5)Servis tabağına bir dilim patlıcan koyuyoruz.Süzme yoğurt koyup tekrar bir patlıcan koyuyoruz.Tüm patlıcanlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.Sonra her patlıcan kulesinin üzerine bolca domates sosu döküyoruz.Kıyılmış maydanozla süslüyoruz.
Afiyet olsun:)
Kızartmanın lezzeti tartışılmaz Arzucum.
YanıtlaSilSüslü sofralarında patlıcan kızartma da süslü süslü yer almış;
ellerine sağlık zevkli arkadaşım. Sevgiler.
Çok teşekkürler Pırılcım.Süslü ve çok lezzetli.Sevgiler arkadaşım
SilArzucum nefis görünüyor,lezzetide tartışmasız muhteşemdir bence..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok teşekkürler arkadaşım.Sevgiler
SilNe kadar lezzetli gorunuyor canim, bayildim :) Ellerine saglik Arzucum...
YanıtlaSilSevgiler...
Çok teşekkür ederim Juliacım.Sevgiler
SilÇok lezzetli görünüyor. Patlıcanın her yemeğini severim. Özellikle kızartmasını. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım.Sevgiler
Sil