PATLICANLI PİLAVLI KUBBE ET
İsmi afilli kendi çok lezzetli bir yemek.Aslında eti,sebzesi ve pilavıyla başlı başına bir öğün.Üstelik benim yaptığım gibi patlıcanları sad...
https://suslumutfak.blogspot.com/2014/06/patlicanli-pilavli-kubbe-et.html
İsmi afilli kendi çok lezzetli bir yemek.Aslında eti,sebzesi ve pilavıyla başlı başına bir öğün.Üstelik benim yaptığım gibi patlıcanları sadece bir iki yemek kaşığı sıvı yağ ile fırında kızartabilirsiniz.Gerçi patlıcanların renkleri, bol yağda kızartılmış gibi olmadı ama tadından ödün vermedi ve sağlıklı oldu ama arzu ederseniz patlıcanları bol yağda kızartarak ta yapabilirsiniz.Bu güzel yemak yaklaşan iftar davetleri için de şık bir alternatif olabilir.Buyurun tarife geçelim...
Malzemeler:
*5 adet patlıcan
*Patlıcanları fırında kızartmak için 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
Pilav için:
*2 su bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı tereyağ(miktarı kendiniz ayarlayın)
*2 su bardağı sıcak su
*Tuz
Eti için:
*400 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
*Yarım çorba kaşığı teremyağ
*Yarım çorba kaşığı domates salçası
*1 adet küçük boy soğan
*Yeteri kadar sıcak su
*Tuz,karabiber
Yapılışı:
1)Öncelikle patlıcanları soyup boyuna dilimler halinde kesiyoruz.Bir tatlı kaşığı tuzla ovup acı sularının çıkması için bekletiyoruz.Pirinci yıkayıp biraz tuz koyduğumuz sıcak suda bekletiyoruz.
2)Etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yağla beraber ete ilave ediyoruz.Soğanla beraber kavuruyoruz.Salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra yeteri kadar sıcak su ekleyip eti pişmeye bırakıyoruz.Pişmesine yakın tuz ve karabiberi ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
3)Pilav için yağı tencereye alıp eritiyoruz.Pirinçleri süzüp tencereye alıyoruz ve pirinçleri 3-4 dakika kadar kavuruyoruz.Sıcak su ve tuzunu ilave edip ,su kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Pişince tencere ile kapağın arasına havlu kağıt koyup pilavı demlendiriyoruz.
4)Orta boy yuvarlak bir kalıba (ben borcam kullandım),patlıcanların yarısı kalıbın dışına sarkacak şekilde diziyoruz.Demlenen pilavı hafifçe bastırarak patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.Patlıcanların sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatıyoruz.
5)Yemeği servis tabağına ters çeviriyoruz.Pişen etleri en üste,hafif tepe olacak şekilde yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*5 adet patlıcan
*Patlıcanları fırında kızartmak için 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ
Pilav için:
*2 su bardağı pirinç
*2 çorba kaşığı tereyağ(miktarı kendiniz ayarlayın)
*2 su bardağı sıcak su
*Tuz
Eti için:
*400 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
*Yarım çorba kaşığı teremyağ
*Yarım çorba kaşığı domates salçası
*1 adet küçük boy soğan
*Yeteri kadar sıcak su
*Tuz,karabiber
Yapılışı:
1)Öncelikle patlıcanları soyup boyuna dilimler halinde kesiyoruz.Bir tatlı kaşığı tuzla ovup acı sularının çıkması için bekletiyoruz.Pirinci yıkayıp biraz tuz koyduğumuz sıcak suda bekletiyoruz.
2)Etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yağla beraber ete ilave ediyoruz.Soğanla beraber kavuruyoruz.Salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra yeteri kadar sıcak su ekleyip eti pişmeye bırakıyoruz.Pişmesine yakın tuz ve karabiberi ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.
3)Pilav için yağı tencereye alıp eritiyoruz.Pirinçleri süzüp tencereye alıyoruz ve pirinçleri 3-4 dakika kadar kavuruyoruz.Sıcak su ve tuzunu ilave edip ,su kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Pişince tencere ile kapağın arasına havlu kağıt koyup pilavı demlendiriyoruz.
4)Orta boy yuvarlak bir kalıba (ben borcam kullandım),patlıcanların yarısı kalıbın dışına sarkacak şekilde diziyoruz.Demlenen pilavı hafifçe bastırarak patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz.Patlıcanların sarkan kısımlarını pilavın üzerine kapatıyoruz.
5)Yemeği servis tabağına ters çeviriyoruz.Pişen etleri en üste,hafif tepe olacak şekilde yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum ellerine sağlık,iftar yemekleri için nefis bir seçenek olmuş..sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler Nursencim.Sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım😘
YanıtlaSil