TİRAMİSU KURABİYE

Malzemeler: *4 yumurta sarısı *4 yumuta beyazı *1 su bardağı toz şeker *1 su bardağı un *2 yemek kaşığı granül toz kahve *2 y...



Malzemeler:

*4 yumurta sarısı
*4 yumuta beyazı
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı granül toz kahve
*2 yemek kaşığı su

Arasına:

*200 gram krem peynir
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:

1)Yumurta sarıları ve pudra yarım su bardağı şekeri mikser ile güzelce çırpıyoruz.2 yemek kaşığı suda erittiğimiz kahveyi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.1 su bardağı unu da ekleyip katı kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
2)Ayrı bir yerde yumurta aklarını 3 dakika kadar çırpıyoruz.Kalan toz şekeri de ekleyip 7-8 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz.
3)Yumurta sarılı karışımı üç kerede bu karışıma ekleyip spatula ile karışımı söndürmeden karıştırıyoruz.Krema sıkma torbasıyla ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.Üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpiyoruz.Önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin altı kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp soğutoyoruz.
4)Krema için oda ısına gelen tereyağını mikserle çırpmaya başlıyoruz.Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.En son suyunu süzdüğümüz peyniri ilave edip çırpıyoruz ve yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Sonra ister sıkma torbasıyla ister kaşıkla kurabiyelerin arasına koyuyoruz.

Not:Bu ölçülerden iki tepsi kurabiye çıkıyor.İsterseniz yarım ölçü yapın.Normalde sert bir kurabiye ama krema koyunca yumuşuyor.Her iki hali de güzel.Ama yumuşamasını istemezseniz servisten hemen önce kremasını koyun.

                                                                    Afiyet olsun:)







Daha Fazla Lezzet

Tatlı Kurabiyeler 7652622692989911603

Yorum Gönder

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item