YUFKALI MİLFÖYLÜ BÖREK

Ramazanda iftar davetlerinde mutlaka börek yaparız. Aşağıda tarifini vereceğim börek hem yapımının kolay olması hem de lezzeti açısından siz...

Ramazanda iftar davetlerinde mutlaka börek yaparız. Aşağıda tarifini vereceğim börek hem yapımının kolay olması hem de lezzeti açısından sizlere bir alternatif olacağını düşünüyorum. Tarif yine sevgili arkadaşım Ufuk'tan.(bkz.Ufuk Mutfakta)



                                                                                                                    
Böreğin pişmeden önceki hali


İsterseniz susam ya da çörek otuyla süsleyebilirsiniz


Malzemeler:
*16 adet milföy
*2 adet yufka
*1 şişe soda
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvıyağ
*Süslemek için susam ya da çörekotu
İçi için:
*250 gram kıyma
*4 adet patlıcan
*1 adet büyük boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, karabiber

Yapılışı:
1)Önce iç malzememizi hazırlıyoruz. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.
2)Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup küçük doğradıktan sonra kavrulmuş kıymamıza ilave edip karıştırıyoruz.
3)Borcamımızı yağlıyoruz. Milföylerin yarısını hiç boşluk kalmayacak şekilde döşüyoruz.
4)1 adet yufkayı kırıştırarak milföylerin üzerine yerleştiriyoruz.
5)Yufkanın üzerine iç malzememizi koyuyoruz.
6)Tekrar bir yufkayı kırıştırarak yerleştiriyoruz.
7)Yufkanın üzerine kalan milföyleri altta yerleştirdiğimiz gibi diziyoruz.
8)Böreğimizi dilimliyoruz.
9)Soda, yumurta ve sıvıyağı çırparak böreğimizin üzerine her tarafa gelecek şekilde döküyoruz. En az 3 saat ,böreğin bu karışımı çekmesi için bekletiyoruz.
10)200 derecedeki fırında pişiriyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)

Daha Fazla Lezzet

New 3406217888250545568

Yorum Gönder

  1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de blogda yeneyim. Sizin bloğunuz da hayırlı olsun. Ziyaretinize hemen geleceğim. Tekrar beklerim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Arzu'cuğumun gerçekten çok güzel bir börek. Hele soğumadan yenirse tadına doyulmuyor, talaş böreği gibi. Aslında bu böreğin orijinali kıymalı, patlıcanlı.Ama ben börekte patlıcanlı çok tercih etmiyorum. Benim favorim bu tarz böreklerde tavuklu veya peynirli harç. Ellerine sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  3. Tarifin ve yorumun için teşekkür ederim canım. Bir de dediğin gibi peyniri veya tavuklar harçla deneyeceğim. Sevgiler arkadaşım.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item