BENGÜ'NÜN KURABİYELERİ

Bengü bebek bugün dünyaya geldi.Çok güzel bir bebek.Daha önce bahsettiğim gibi kurabiyelerini ben hazırlamıştım.Şeker hamurlu kurabiyeleri b...

Bengü bebek bugün dünyaya geldi.Çok güzel bir bebek.Daha önce bahsettiğim gibi kurabiyelerini ben hazırlamıştım.Şeker hamurlu kurabiyeleri birçok kez yapmıştım.Yayınlamak Bengü'nün kurabiyeleriyle kısmet oldu.





Şimdi de poşetlenmiş halleri:





Malzemeler:
*1 yumurta
*1 çay bardağı mısır nişastası
*1 su bardağı pudra şekeri
*125 gram soğuk tereyağı(küp küp kesilmiş)
*Aldığı kadar un
*Bal(şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için)
*Şeker hamuru

Yapılışı:
1)Yağ,yumurta,pudra şekeri ve nişastayı yoğuruyoruz.
2)Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
3)Hamurumuzu bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
4)Merdane ile hamurumuzu 3-4 milimetre kalınlığında açıyoruz.
5)Kalıplarımız yardımıyla şekilli kurabiyeler elde ediyoruz.
6)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.


7)175 dereceli fırında pişiriyoruz.


8)Kurabiyelerimizi ızgara üzerinde soğutuyoruz.
9)Şeker hamurunu bir parça nişasta ya da pudra şekeri ile açıyoruz.Kalıpla keserek kurabiyelerin üzerine incecik bal sürerek yapıştırıyoruz.
10)Minik süslemeleri de biraz su sürerek yapıştırıyoruz.

                                                                                 Afiyet olsun:)







Daha Fazla Lezzet

Tatlı Kurabiyeler 210274460622750336

Yorum Gönder

  1. Arzucum yine harikalar yaratmışsın,ellerine sağlık..Artık bebekler çok şanslı..]]sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim Nursencim. Ne guzel yorumlar yaziyorsun. Cok cok cok tesekkurler. Gonlune yuregine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Arzu'cuğum daha önceden de söylediğim gibi çok başarılı bir çalışma olmuş. Gerek kurabiye hamuru, gerekse de süslemeler son derece profesyonel. Bu tarifte soğuk tereyağı kullandığını gördüm. Şeker kurabiyelerde hiç duymamıştım. İlk fırsatta ben de deneyeceğim. Bengü bebek hayırlı uğurlu ve uzun ömürlü olsun, seninde ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler arkadasim yine herzamanki gibi guzel yorumlarin icin. Gorusmek uzere. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Arzu abla tebrikler ece ben

    YanıtlaSil
  6. Tesekkurler guzel kizim. Yorumlarini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bu kurabiyeleri yemeye kıyamaz insan harika görünüyorlar eline sağlık renklerine bayıldım

    YanıtlaSil
  8. Tesekkurler Hanifecim. Bu tarifle kurabiyeler cok guzel tutuyor. Sekillerini koruyorlar dolayisiyla suslemek te kolay oluyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Arzu Abla teşekkür ederiz. Ellerine sağlık. Bebeği görmeye gelenler bayıldı ve hayran kaldı. Sen bir taneciksin; Seni çok seviyoruz!

    YanıtlaSil
  10. Tesekkur ederim Mehmetcim. Ben de sizi cok seviyorum. Bengu'nun ozel gunlerinde daha neler yapacagim. Misafirlerin de begenmesine cok sevindim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Arzucum bu cicişler nefis olmuş...
    Bayılıyorum şeker hamuruyla yapılan her türlü güzlliğe...
    Eline emeğine sağlık canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Emelcim yorumlarini ozlemisim. Ben de seker hamuruyla birseyler yapmayi cok seviyorum. Zamanin nasil gectigini anlamiyorum. Sevgiler canim

    YanıtlaSil
  13. merhaba arzu hanım bloğunuzu biraz önce keşfettim elinize emeğinize sağlık herşey çok güzel benim sorum olacak ne marka şeker hamuru kullanıyorsunuz ben yeni ovaletta marka almıştım resmen akıyır kremanın üzerinde erime yapıyor neden olabilir acaba bir fikriniz varmı

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Haticecim ne guzel yorum yapmissin. Ben past sugar marka seker hamuru kullaniyorum. Bence direk kremanin ustune seker hamurunu koymamak gerekiyor. Hatta cupcake yaptigimda ben seker hamurunu kaplamadan once bes alti saat bekletiyorum ki kek nemini atsin diye. Ya da kurabiye yaptigimda iyice sogutuyorum. Nem bile seker hamurunu bozuyor. Bir de boyle dene mutlaka olacak. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. iyi geceler Arzu hanım... kurabiyelerinz çooook güzel... nişastanın özellikle mısır olması gerekli mi?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Canancim. Oncelikle cok tesekkur ederim. Guzel yorumun ve ziyaretin icin. Misir nisastasina gelince tarifte oyleydi. Sanirim bugday da olsa farketmez. Ama ben misir kullandim. Bugdayla hic denemedim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item