UN HELVASI

Çoktandır un helvası yapmak istiyordum.Kısmet bu güneymiş.Aslında un helvası yapmak çok kolay fakat biraz sabır istiyor.Çünkü püf noktaların...

Çoktandır un helvası yapmak istiyordum.Kısmet bu güneymiş.Aslında un helvası yapmak çok kolay fakat biraz sabır istiyor.Çünkü püf noktalarından biri uzun süre, kısık ateşte kavurmak.Ama değiyor,tavsiye ederim.




Malzemeler:

*250 gram tereyağı
*2 su bardağı un
*2,5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya

Yapılışı:

1)Un ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz.Un ,yaklaşık yarım saat sonra sıvılaşmaya başlıyor.Kavurma işlemine devam ediyoruz.
2)Bu arada süt,şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz.
3)Unun rengi koyulaşmaya başlayınca (kavurma işlemi yaklaşık 50 dakika sürüyor) şekerli sütü ekliyoruz.
4)Ocağın altını açıp, un, sütü çekene kadar karıştırıyoruz.Bu aşamadan sonra, helvanın tam kıvamını alabilmesi için 5 dakika kadar daha kısık ateşte kavuruyoruz.
5)Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
6)Dilediğimiz şekilde servis ediyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)



Daha Fazla Lezzet

Tatlılar 494190113775093842

Yorum Gönder

  1. Çok severim,birde peynirli olursa tadına doyum olmaz..ellerine sağlık Arzucum..

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Nursencim. Bir de peynirlisini deneyecegim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item