NUTELLALI KROKANLI RULO KEK

Sizlere hem kek hem de pasta tadında bir tarif veriyorum.Bu kek ya da pasta biraz doğaçlama oldu.Ünlü bir pastanenin krokanlı rulo kekine be...

Sizlere hem kek hem de pasta tadında bir tarif veriyorum.Bu kek ya da pasta biraz doğaçlama oldu.Ünlü bir pastanenin krokanlı rulo kekine benzer bir kek yapmak istedim.Çilekli rulo pasta tarifimin pandispanyasını ( BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ) kullandım.Krema yerine nutella sürdüm.Bol krokan da kullanınca ortaya bu enfes tat çıktı.Ben krokanı kendim hazırladım.Arzu ederseniz hazır da kullanabilirsiniz.




Malzemeler:

Pandispanya için:
*4 yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

İçine:
*Yeteri kadar nutella

Krokan için:
*1su bardağı toz şeker
*1su bardağı kırılmış fındık ya da arzu ettğiniz herhangi bir kuru yemiş (ben fındık kullandım)
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*Borcamı yağlamak için biraz sıvı yağ

Yapılışı:

1)Öncelikle krokanı hazırlıyoruz.Bir su bardağı toz şekeri tencereye alıp karıştırarak eritiyoruz.(Yakmıyoruz sadece erimesi yeterli) Eriyince içine limon suyunu ilave ediyoruz.Karıştırdıktan sonra dövülmüş fındığı ilave edip hızlıca karıştırarak ,biraz sıvı yağla yağladığımız borcama ince bir tabaka halinde yayıyoruz.(bu işlem sırasında hızlı olmak gerekiyor aksi halde şeker çok çabuk donuyor) Donduktan sonra küçük parçalara bölüyoruz.
2)Pandispanya için, yumurtalarla şekeri 3 dakika mikserle çırpıyoruz.Sonra diğer malzemeleri ekleyip,çırpma teliyle karıştırıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz.Kaşığın arkası ile düzelterek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.(kekin üstünün çok fazla kızarmasını beklemeden,kürdan temiz çıktığı anda fırından alıyoruz)
3)Kek fırından çıktığı zaman,sıcakken rulo yapıyoruz ve bu şekilde soğumasını bekliyoruz.
4)Soğuyunca açıp içine yeteri kadar nutella sürüyoruz ve hazırladığımız krokandan ,her tarafına gelecek şekilde koyuyoruz.(krokanın hepsini kullanmak istemezseniz,kapalı bir kapta bir daha kullanmak üzere saklayabilirsiniz)
5)Keki tekrar rulo yapıp,arzuya göre üzerini süslüyoruz.

                                                                          Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Pastalar 4481618249651163862

Yorum Gönder

  1. Bu harika olmuş Arzu'cuğum. Pandispanyası mükemmel görünüyor, içindekilere ise zaten söyleyecek söz olamaz. Aklıma üstünü beyaz krema ile kaplayıp nar taneleri ile süslemek geldi bir anda. Yoksa canım mı çekti ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canin cektiyse ben sana yaparim guzel arkadasim. Opuyorum

      Sil
  2. Hemen bir dilim kes ,geliyorum yemeye:))Nefis görünüyor..👍😍😘

    YanıtlaSil
  3. Ah keske Nursencim. Bir dilim degil hepsini ikram edebilsem sana. Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tepsii sahane pasta bahane..gercekten Nefis..hele Ufuk hanimin dedigi gibi beyaz ve nar kapli muhtesem olur..her yaptigin oncekinin onune geciyor..sana Ne desem ..sadece ..sitem..neden simdi..Ben uzaklardayken olur mu..hep ozlem le ic geciriyorum..eline saglik canim ..Optum Nesrin

    YanıtlaSil
  5. Canim sen gel. Ben sana hepsinden yapicam. Cok ozledim seni. Sevgilerimi yolluyorum guzel arkadasim

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item