AYVA TATLISI

Ayvanın mevsimindeyiz.Bol bol ayva tatlısı yapmanın zamanı.Hem kolay hem de enfes bir lezzet.Kaymakla servisi de mükemmel oluyor ama ben kay...

Ayvanın mevsimindeyiz.Bol bol ayva tatlısı yapmanın zamanı.Hem kolay hem de enfes bir lezzet.Kaymakla servisi de mükemmel oluyor ama ben kaymakla değil de muzla servis yaptım.Böyle de güzel oldu.



Malzemeler:

*Dilediğiniz kadar ayva
*Her yarım ayva için 3 çorba kaşığı toz şeker
*Su
*1 adet elma
*Servis için kaymak ya da dilediğiniz meyveler

Yapılışı:

1)Ayvaları güzelce yıkıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.Soyduğumuz kabukları atmıyoruz,pişirirken kullanacağız.(tatlının suyunun jölelenmesi için)
2)Soyduğumuz ayvaları ikiye kesiyoruz ve çekirdekli kısımları oyarak çıkartıyoruz.Çekirdekleri de atmıyoruz,tatlı pişerken renk vermesi için tencereye atıp kaynatacağız.
3)Ayvaları yayvan bir tencereye ,oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde yerleştiriyoruz.Ayva kabuklarını ayvaların arasına,altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz.Ayva çekirdeklerini de tencereye serpiştiriyoruz.
4)Elmayı rendeliyoruz ve ayvaların oyuk kısımlarına paylaştırıyoruz.
5)Her yarım ayvanın üzerine üç çorba kaşığı toz şeker koyuyoruz ve ayvaların yarısına gelecek şekilde tencereye su koyuyoruz.
6)Ocağın altını açıp tatlıyı pişmeye bırakıyoruz.Su kaynayana kadar hızlı ateşte bırakıyoruz.Kaynama başlayınca ocağın altını iyice kısıp ,tenceredeki su köpük köpük olup jöleleşinceye kadar pişiriyoruz.(ben 2 saat pişirdim)
7)Dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.

                                                                           Afiyet olsun:)

Daha Fazla Lezzet

Tatlılar 3582593310806065391

Yorum Gönder

  1. Arzucum nasıl süslü ayva tatlıları bunlar..Ellerine sağlık canım,ayva tatlısı senin elinden bir başka güzel olmuş..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim Nursencim. Bu begenileri de senden almak cok guzel. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim tatlı elinize sağlk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem guzel hem de kolay. Tesekkurler sevgiler

      Sil
  4. Arzucuğum,

    Çok nefis görünüyor ayva tatlısı, üstelik de çok severim. Ellerine sağlık. Küçük bir tüyo vereyim mi? Bir kez de su yerine şarapla pişir. Hem renge hem de lezzete katkısı daha farklı oluyor. Arzu edersen tarif sayfamda var.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Merhaba İsil hanim. Siz dersiniz de guzel olmaz mi. Bir dahaki sefer oyle deneyecegim. Tuyolariniza her zaman ihtiyacim var. Sevgilerimle

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item