PARMAK KEBABI

Blog yazmaya başladıktan beri,blogger arkadaşlarımdan tarifler deniyorum ve deneyip de beğenmediğim tarif ikiyi geçmez.Hatta onlar da mutl...


Blog yazmaya başladıktan beri,blogger arkadaşlarımdan tarifler deniyorum ve deneyip de beğenmediğim tarif ikiyi geçmez.Hatta onlar da mutlaka çok güzeldir ama benim ağız tadıma uymamıştır.Böylelikle hem benim yaptığım şeyler çok çeşitlendi hem de ev halkı bu durumdan çok memnunlar.Bu yemek de ilk defa denediğim ve çok beğendiğimiz bir yemek oldu.Tarif Arnavut Ciğerin'den.Teşekkürlerimi yolluyorum.Yalnız orjinal tarifte sebzeler yağda kızartılmıştı.Ben kızartma işlemini,çok az sıvı yağ ile fırında yaptım.Siz nasıl arzu ederseniz öyle yapın ama mutlaka deneyin.




Malzemeler:

*4 adet orta boy patates
*4 adet orta boy patlıcan
*2 adet kapya biber
*2 adet çarliston biber
*Yarım kilo kuşbaşı et (ben dana eti kullandım arzu ederseniz kuzu eti kullanabilirsiniz)
*1 adet soğan
*1 çorba kaşığı terem yağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*4 adet domates (ikisi et soteye ikisi süslemek için üzerine)
*Tuz karabiber
*Sebzeleri fırında kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

1)Patatesleri soyup,yıkayıp parmak şeklinde doğruyoruz.Tuz,karabiber ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyduğumuz derince bir kapta harmanlıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştiriyoruz.200 derecedeki fırında kızartıyoruz.(arada karıştırıyoruz)
2)Fırına girebilecek bir tepsinin kenarına diziyoruz.


3)Patlıcanları soyup parmak şeklinde doğruyoruz ve biraz tuzla ovup 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletiyoruz.Acı suyu çıkınca 2 çorba kaşığı sıvı yağla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 200 derecede kızartıyoruz.Kızarınca tepside patateslerin üzerine diziyoruz.


4)Biberleri de parmak şeklinde doğradıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve biraz tuz ile harmanlayıp fırında kızartıyoruz ve patlıcanların üzerine diziyoruz.
5)Bu arada etleri tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı terem yağ ilavesiyle soğanlar kavrulana kadar pişiriyoruz.2 adet domatesi rendeleyip ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.En son salçayı ilave edip karıştırıp,yeteri kadar sıcak su ilave ederek etler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra etleri tepsideki sebzelerin ortasına boşaltıyoruz.Kalan 2 domatesi dilimleyip üzerini süslüyoruz. 


6)Gerekirse biraz daha kaynar su ekleyip 200 derecedeki fırında domatesler kızarana kadar pişiriyoruz.


                                                                              Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

New 5508047655775005733

Yorum Gönder

  1. Marhaba canimmmmm...yine dokturmussun...eline saglik...her yaptigin I denemeye calismaktan yoruldum..ama cok da keyifli oluyor..yine Ufuk hanima bir tesekkur edeyim..senin usta yonunu kesfettigi...icin..duduklu gunleri unutma dim....Acele Acele donerdik gezmelerden...sonra kostur bakalim..olsun be onlar da guzel anilarimiz..cook Optum...Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba guzel arkadasim. Biraz gec yazdim:(( O gunleri ben de cok ozluyorum. Duduklu gunleri gercekten unutulmaz. Seni cok ozledim canim opuyorum

      Sil
  2. Arzucum nefis bir yemek olmuş,Daha önce hiç denemedim,bende senin tarifinle dneyeceğim..yazarım..elllerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nursencim. Gercekten cok lezzetli bir yemek oldu. Denersen eger yorumunu bekliyorum. Sevgiler canim

      Sil
  3. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık Arzucuğum. Nefissss görünüyor. Size afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler Seldacim. Ziyaretine cok sevindim. Sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item