ETLİ KREP BOHÇALARI

Krep o kadar çok yönlü bir lezzet ki,ister kahvaltıda tüketin,ister içine türlü sebze ya da etle öğle ve akşam yemeklerinde ana yemek ya da ...

Krep o kadar çok yönlü bir lezzet ki,ister kahvaltıda tüketin,ister içine türlü sebze ya da etle öğle ve akşam yemeklerinde ana yemek ya da ara sıcak olarak tüketin her haliyle çok güzel oluyor.Yalnız krebin ince olması önemli.Ben bu gün krebin içine koymak için et sote hazırladım.Sunumunu da bohça şeklinde yaptım.Krepli tariflerin bir güzelliği de önceden hazırlayıp,servisten bir süre önce fırına verip sıcak sıcak sofraya getirmek.Dilediğiniz iç malzemesiyle hazırlayıp üzerini soslarla ve kaşar peyniri rendesiyle süsleyip daha da lezzetlendirebilirsiniz.





Malzemeler:

Krep hamuru için:

*3 adet yumurta
*2 su bardağı un
*2 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın su
*2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı dolusu tuz

İçi için:

*Yarım kilo sotelik et
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 çorba kaşığı teremyağ
*1 çorba kaşığı domates salçası
*Yeteri kadar sıcak su
*Tuz ,karabiber

Yapılışı:

1)Önce et soteyi pişiriyoruz.Etleri orta boy bir tencereye alıp,suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz.Sonra yemeklik doğradığımız soğanı ve teremyağı ilave edip kavuruyoruz.Salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra yeteri kadar sıcak su ilave edip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Tuzunu ve karabiberini ilave edip biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
2)Krepleri hazırlamak için un,süt ve suyu tel çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.Yumurtaları,sıvı yağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
3)Yapışmaz yüzeyli bir tavayı biraz sıvı yağ ile yağlıyoruz ve ocağa koyuyoruz.(bir kere yağlamak yeterli) Tavanın büyüklüğüne göre, hamurdan kepçe yardımı ile bir miktar alıp ısınan tavaya gezdirerek döküyoruz.Tavayı hareket ettirerek hamurun her tarafa eşit olarak yayılmasını sağlıyoruz.Altının pişmişliğini kontrol ettikten sonra spatula yardımı ile ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.Pişen krebi yayvan bir tabağa alıyoruz.Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
4)Alüminyum folyodan bir parça koparıp bükerek bağları yapıyoruz.(isterseniz maydanoz sapı da kullanabilirsiniz)
5)Kreplerin içine yeteri kadar et sote koyup bohça şeklinde bağlıyoruz.Fırın tepsisine diziyoruz.Servis zamanı fırında ısıtıyoruz.(dilerseniz fırına vermeden üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyup kaşarlar eriyene kadar fırında pişirebilirsiniz)

                                                                           Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

New 62884147848999304

Yorum Gönder

  1. Ellarine sagkik Arzucumm nefis görünüyorlar..pekte süslü:)

    YanıtlaSil
  2. Muhtesem gorunuyor, ellerinize saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok güzeller…..:)))) Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,bu sabah bende kahvaltı için içine kahvaltılık çeşitlerinden koyarak hazırladım. Sunum şeklinde çok hoş olmuş ellerine emeklerine sağlık.Hoşçakal,dostçakal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim. Ne guzel bir temenni. Dostcakal:))

      Sil
  5. merhaba, bu harika tariflerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını istermisiniz, okuyun sizin için de uygunsa beklerim http://www.yemekustalari.net/yemek-bloglari

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item