ANGEL FOOD CUP CAKE (MELEK KAP KEK)

Gerçekten melekler gibi bembeyaz ve hafif bir kek.Resmen ağızda eriyor.Tarif sevgili arkadaşım Nursen'den.Ben 4 yumurta beyazı kullandım...

Gerçekten melekler gibi bembeyaz ve hafif bir kek.Resmen ağızda eriyor.Tarif sevgili arkadaşım Nursen'den.Ben 4 yumurta beyazı kullandım dolayısıyla tüm diğer malzemelerin de miktarlarını 3 e böldüm ve kağıt muffin kalıplarında pişirdim.Ben yine de tam ölçüleri vereceğim.Tam ölçülerde ve büyük kalıpta yapacaksanız,sevgili Nursen tüm detayları ve püf noktalarını 'Nurlu Mutfakta'da çok güzel anlatmış.Buradan sevgili arkadaşıma teşekkürlerimi yolluyorum.




Malzemeler:

*12 adet yumurta akı
*1 cup kek un (130 gr)
*1,5 cup şeker(300 gr)
*1/4 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı krem tartar
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 tatlı kaşığı soğuk su
*2 çay kaşığı sıvı vanilya
*1 çay kaşığı badem aroması

Çilek sosu için:
*1 kase çilek
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

1)Öncelikle unu hazırlıyoruz.100 gr un,1 çay kaşığı kabartma tozu ve 30 gr nişastayı karıştırıp iki kere eliyoruz.(hazır kek un varsa onu kullanabilirsiniz) Daha sonra şekeri rondoda 30 saniye kadar çekip  yarısını una ilave ediyoruz ve tekrar beraberce eliyoruz.
2)Yumurta aklarına tuzu ekleyip,iyice kabarana kadar çırpıyoruz.Çırparken içine önce krem tartarı sonra da üç kerede kalan inceltilmiş şekeri ekliyoruz.En son limon suyu,su,vanilya ve badem aromasını ekleyip tekrar çırpıyoruz.(yumurta beyazının iyice kabarıp,sert sert tepecikleri olmalı,gereğinden fazla da çırpmıyoruz)
3)Daha sonra unlu şeker karışımını yumurta beyazının içine yine üç seferde ekleyip,spatulayla, yumurta  beyazını söndürmeden karıştırıyoruz.
4)Hazırladığımız kek karışımını muffin kalıplarına dolduruyoruz.170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Fırından çıkarıp soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
5)Servis için sosumuzu hazırlıyoruz.Çilekleri rondodan geçirip şeker ve nişastayla kaynatıyoruz.Soğuyunca keklerin üzerine döküyoruz.Dilediğiniz sos ya da kremayı kullanabilirsiniz.
Not:Kekler fırından çıkınca biraz küçüldüler merak etmeyin.

                                                                          Afiyet olsun:)



Daha Fazla Lezzet

Pastalar 403472196925122793

Yorum Gönder

  1. Arzucum ilk yorumunda benden olsun arkadaşim.Ellerine saglik,muhtesem olmuslar..Cup fikrinede bayîldım..Ben hep tüm pisiroyorum,o kocaman olusuna bayılıyorum,ama cuplar daha pratik ve kullanıslı olmus.kısacası muhtesemler,muhtesemsin..opuyorum..

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem bir tarif olduğu görüntüden belli oluyor. Nursen'in ve senin ellerinize sağlık Arzu'cuğum....

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canımf arklı bir tarif olmuş sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. 👌👌👌👏👏👏

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item