İRMİKLİ TOPLAR

Bu gün size,az malzemeyle yapılan ve hazırlaması en fazla yarım saatinizi alacak bir tarif vermek istiyorum.Eğer sütlü,irmikli tatlıları sev...

Bu gün size,az malzemeyle yapılan ve hazırlaması en fazla yarım saatinizi alacak bir tarif vermek istiyorum.Eğer sütlü,irmikli tatlıları seviyorsanız bu tatlıya bayılacaksınız.Üstelik göze de hitap ediyor.Hindistan cevizi,toz antep fıstığı,kakao gibi çeşitli malzemelere bulayarak rengarenk toplar yapabilirsiniz.




Malzemeler:

*600 mililitre süt
*7 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti

Bulamak için
*Hindistan cevizi vb.

Süslemek için:
*Tuzsuz badem

Yapılışı:

1)Süt,irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan alıp soğutuyoruz.(bu aşamada kıvamı sulu gelebilir soğuyunca koyulaşıyor)
2)Muhallebi soğuyunca toz krem şanti ve vanilyayı ekleyip bir kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
3)Her seferinde elimizi hafifçe ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz.
4)Her topa bir tane tuzsuz badem batırıyoruz.

                                                                   Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Tatlılar 2564392748302615025

Yorum Gönder

  1. Arzucum nihayet yorum gonderebildim..neden Boyle oldu bilmiyorum.kac Sefer denedim..nihayet....her gun takipteyim...patlicanli pilavin arap mutfagi .belki bende yemisindir.uzerine badem fistic kizartip koyuluyor..sana biraz uzuldugumu haber gelesim eylule kalsi.muaffak midge kana asi gecirdim.iki haftadan beri hastahanedeydik.dun ciktik.simdi iyi ama cok your gun..Dort unit kan verildi..cok moralim bozuk.ama halimize sukur ediyorum.saglik olsun.marvanin ikinci tatili eylul 15 de bilet lei oraya kaydirdik.insallah gelebiliriz.cok opuyorum..yakinda arayacagim nesrin

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item