YANARDAĞ PASTA
Cumartesi günü çok sevdiğim arkadaşım Ufuk,ablası Mine abla ve yakın aile dostları Nükhet'i ağırladım.Çok güzel ve keyifli bir gündü.Yal...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/08/yanardag-pasta.html
Cumartesi günü çok sevdiğim arkadaşım Ufuk,ablası Mine abla ve yakın aile dostları Nükhet'i ağırladım.Çok güzel ve keyifli bir gündü.Yalnız ben panikten sofranın resmini çekemedim.Ama Ufuk resimledi,bloğunda yayınlayacak.Tatlıları önceden yaptığım için ayrı ayrı fotoğraflarını çekmiştim.Yanardağ pastayı hem misafirlerim hem de instagramdaki takipçilerim çok beğendiler.Çok kolay ama bir o kadar da gösterişli ve lezzetli bir pasta.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
*1 adet kakaolu hazır pandispanya
*1 paket hazır dolgu kreması
*Yarım paket toz krem şanti
*2 tane muz (ben 1 adet muz 1 kase frambuaz kullandım)
*1 avuç damla çikolata
*Yarım paket kakaolu bisküvi
*1 su bardağı soğuk süt
*Yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker (keki ıslatmak için)
Sosu için:
*1 büyük kase çilek
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
1)Sosu için çilekleri rondodan geçiriyoruz ,şeker ve nişastayla pişiriyoruz.
2)Dolgu kremasını ve krem şantiyi soğuk sütle çırpıyoruz.Muzu dilimliyoruz.Bisküvileri parçalıyoruz ve hepsini karıştırıp bir kenara alıyoruz.
3)Pandispanyanın alt tabanını servis tabağına alıyoruz ve şekerli sütle ıslatıyoruz.Üzerine kenarlardan bir parmak kalacak şekilde krem şantili karışımı boşaltıyoruz ve kubbe şekli veriyoruz.
4)Pandispanyanın üst katını 8 üçgen parçaya kesiyoruz şekerli sütle ıslatarak aşağıda görüldüğü gibi yerleştiriyoruz.
5)Soğuyan sosu pastanın üzerinden dökerek dilimlerin arasına girmesini sağlıyoruz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
*1 adet kakaolu hazır pandispanya
*1 paket hazır dolgu kreması
*Yarım paket toz krem şanti
*2 tane muz (ben 1 adet muz 1 kase frambuaz kullandım)
*1 avuç damla çikolata
*Yarım paket kakaolu bisküvi
*1 su bardağı soğuk süt
*Yarım su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker (keki ıslatmak için)
Sosu için:
*1 büyük kase çilek
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
1)Sosu için çilekleri rondodan geçiriyoruz ,şeker ve nişastayla pişiriyoruz.
2)Dolgu kremasını ve krem şantiyi soğuk sütle çırpıyoruz.Muzu dilimliyoruz.Bisküvileri parçalıyoruz ve hepsini karıştırıp bir kenara alıyoruz.
3)Pandispanyanın alt tabanını servis tabağına alıyoruz ve şekerli sütle ıslatıyoruz.Üzerine kenarlardan bir parmak kalacak şekilde krem şantili karışımı boşaltıyoruz ve kubbe şekli veriyoruz.
4)Pandispanyanın üst katını 8 üçgen parçaya kesiyoruz şekerli sütle ıslatarak aşağıda görüldüğü gibi yerleştiriyoruz.
5)Soğuyan sosu pastanın üzerinden dökerek dilimlerin arasına girmesini sağlıyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum çok pratik ve lezzetli bir pasta olmuş,ellerine sağlık..Tadanlar çok şanslı..:))
YanıtlaSilHarika olmuş. Ellerinize sağlık. En kısa zamanda yapacağım.. Sevgilerimle..
YanıtlaSilCanim Arzucum...super pasta...goruntusu muhtesem...ama cok kiskandim..o misafirlerle bende olmak isterdimmmm..ufukla ozellikle tanismak istiyorum..insallah yakinda...burcudan ne haber..ulasacagim telefonu varda denize gonder..paketi aldim I merak ettim...cok Optum...Nesrin..
YanıtlaSilCanım arkadaşım çok geç yazdım biraz yoğundum.Sen gel ben sana daha güzellerini yapıcam.Burcu paketi almış.Çok teşekkür ederim canım.Hızır gibi yetiştin.Numarayı alınca hemen bildiricem.Özlemle bekliyorum.Öpüyorum
SilSuper olmusssss
YanıtlaSilMerhaba az önce tvde izledim sizi yaptiklarinizi çok beğendim. Araştırdım ve sizi bulduguma o kadar çok sevindim ki.takipteyim☺
YanıtlaSil