ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Ben zeytinyağlı yemeklerden en çok barbunyayı severim.Bu yüzden derin dondurucuya en çok barbunya koyarım.Evet barbunyanın zamanı değil ama ...

Ben zeytinyağlı yemeklerden en çok barbunyayı severim.Bu yüzden derin dondurucuya en çok barbunya koyarım.Evet barbunyanın zamanı değil ama ben kışın da çıkça yaptığım için bu sefer yaptığımda paylaşmak istedim



Malzemeler:

*1,5 kilo barbunya (kabuklu halde 1,5 kilo)
*1 adet küçük boy havuç
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2 adet kesme şeker
*Yarım demet maydanoz
*2 adet domates rendesi ya da buna eş domates püresi
*Tuz

Yapılışı:

1)Soğanı yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağ ile biraz kavuruyoruz.Havuçları minik halka şeklinde doğruyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.Ayıklayıp yıkadığımız barbunyaları ilave ediyoruz
2)Domates püresi,tuz ve şekeri de ekleyerek domatesler eriyene kadar pişiriyoruz.Yeteri kadar su ilave edip barbunyalar pişene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekerse kontrollü olarak su ilave edebilirsiniz.İnce doğradığımız maydanozu koyup bir iki dakika kadar daha pişiriyoruz.Ocaktan alıp soğuk olarak servis yapıyoruz.

                                                                             Afiyet olsun:)




Daha Fazla Lezzet

Zeytinyağlılar 5705518663246300388

Yorum Gönder

  1. Canim ha hep yaziyorum...ama olmuyor..nesrin

    YanıtlaSil
  2. Insallah bu Sefer gorebilirsin..cok problemleri oldu..Artik ne zaman gelecem bilemiyorum..ama cooook ozledim seni..nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim ben de seni çok özledim.Çok geçmiş olsun.beni tangodan ararmısın.Ev telefonum yine bozuk arayamıyorum.çok öpüyorum bitanemmmm

      Sil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item