LİMON DOLGULU KURABİYE
Dün sevgili arkadaşım Banu'daydık çok güzel şeyler hazırlamıştı. Özellikle limon dolgulu kurabiyesine bayıldım. Sizlerle paylaşmak i...
http://suslumutfak.blogspot.com/2013/05/limon-dolgulu-kurabiye.html
Malzemeler:
*1 su bardağının yarısından biraz daha az un
*1 su bardağından az mısır nişastası
*225gr yumuşak tereyağı
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
*1 tatlı kaşığı vanilya
*Kaplama için toz şeker
Limon dolgu için malzemeler:
*1 bardak pudra şekeri
*1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
*1 yemek kaşığı limon suyu
*2 yemek kaşığı bal
*Yarım bardak yumuşak tereyağ
Yapılışı:
1)Tereyağı ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
2)Limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
3)En son un karışımını ekleyip, düşük hızda homojen bir hamur olana kadar çırpıyoruz.
4)Elimizle tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar kopararak toz şekerine bulayıp, tepsiye diziyoruz.
5)Üstleri çatlayana kadar 12-15dkka fırında pişiriyoruz.
6)Bu süre sonunda üstleri beyaz altları hafif pembe oluyor.
7)Fırından çıkarıp soğutuyoruz.
8)Soğuyunca limon dolgusundan koyup, ikincisini üstüne kapatıyoruz. Servis tabağına diziyoruz.
Afiyet Olsun :)
Arzu'cuğum farklı bir tarif olmuş. Malzemelerden lezzeti anlayabiliyorum. Fotoğraflarda lezzeti yansıtıyor zaten. Gayet şık. Tarif için Banu Hanım'ın, fotoğraf için senin ellerine sağlık. Ama keşke ikramların diğerlerinide görebilseydik...:))
YanıtlaSilCanim arkadasim yorumun icin cok tesekkur ederim.Gercekten tadi da cok guzeldi.Diger ikramlar da cok guzeldi fakat onlari fotograflayamadim:))
YanıtlaSilArzu hanım limon dolgusu pişirilmeden Malzemeler sadece birbiriyle karıştırılarak mı yapılıyor sadece yağ ve pudra şekeri ağır olmuyor mu
YanıtlaSilMerhabalar. Biraz gec cevapladim ozur dilerim. Malum bayram telasi. Cok hafif bir krema degil dogru fakat kurabiyesiyle beraber guzel gidiyor. İsterseniz icine arzu ettiginiz baska bir krema ya da kati bir muhallebi kullanabilirsiniz.
YanıtlaSil