NEJLA TEYZE'NİN PORTAKAL REÇELİ
Nejla Teyze'nin yaptığı hem sunumu hem de lezzeti bakımından mükemmel olan portakal reçelini sizlerle paylaşmak istiyorum. Deneyin ...
http://suslumutfak.blogspot.com/2013/05/nejla-teyzenin-portakal-receli.html
Nejla Teyze'nin yaptığı hem sunumu hem de lezzeti bakımından mükemmel olan portakal reçelini sizlerle paylaşmak istiyorum. Deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler:
*1 kg portakal (kalın kabuklu olmalı)
*1 kg toz şeker
*1 limon suyu
Yapılışı:
1)Portakallar rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. (acısı çıksın diye)
2)Tencereye su konup 2-3 dkka kaynatıyoruz.
3)Sıcak suyunu döküp portakalları soğuk suya alıyoruz. Yarım saat bekletiyoruz.
4)Tekrar tencereye koyup, 2-3 dkka kaynatıp sıcak suyu döküp, portakalları soğuk suya alıyoruz.
5)Portakallar soğuduktan sonra, büyüklüğüne göre portakalları halka şeklinde 3 veya 4'e doğruyoruz.
6)En az 5-6 saat şeker koyup bekletiyoruz.
7)Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.
8)1 limonun suyunu sıkıp, 1 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Afiyet Olsun :)
Arzu'cuğum portakal reçelinin bu halini hiç görmemiştim. Dilim hali ne kadar güzel güzel görünüyor. Yapımı sanki biraz zahmetli gibi ama değeceğine eminim. Reçelin en güzel eşlikçisi kaymağı da unutmamışsın:)) Bu arada fotoğraf çok güzel, on numara. Başarılarının devamını dilerim.
YanıtlaSilCanim arkadasim iste bir icten yorum daha.Gercekten yorumlarin beni cok motive ediyor.recel de gercekten mukemmel oluyor. Denemeye deger:))Sevgiler arkadasim
YanıtlaSil