KURU KAYISI HOŞAFI
Hoşaf, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biridir. Hele Ramazan'ın sıcak yaz günlerinde olması sebebiyle hem iftar hem de sahurda buz gi...
http://suslumutfak.blogspot.com/2013/08/kuru-kayisi-hosafi.html
Hoşaf, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biridir. Hele Ramazan'ın sıcak yaz günlerinde olması sebebiyle hem iftar hem de sahurda buz gibi hoşafın yerini ne tutabilir ki...Tarif yine sevgili arkadaşım Ufuk'tan.(bkz.Ufuk Mutfakta)
Malzemeler:
*250 gram kuru kayısı
*10 su bardağı su
*1 su bardağı şeker(tatlı seviyorsanız şeker miktarını arttırabilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1)Kayısıları iki saat suda bekletiyoruz.
2)Suda beklettiğimiz kayısıları yıkayıp 10 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
3)Şekeri ilave edip beş dakika kadar daha kaynatıyoruz.
4)En son limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
5)Soğutarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzu'cuğum sen blog işini çok çabuk kaptın:)) Fotoğraflar çok başarılı olmuş tebrik ederim. Ayrıca Hoşaf da pek kıvamında ve hoş görünüyor. ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilİcten ve beni motive eden yorumlarin icin tesekkurler arkadasim. Ben bu blog isini kolay kivirdim ama benim, senin gibi bir ogretmenim var. Gonlune yuregine saglik guzel arkadasim.
YanıtlaSil