CUPCAKE' LERLE KAHVE KEYFİ

Uzun süredir şeker hamurlu cupcake yapmadım.Sade kek tarifim ile (bkz. Külahta Sade Kek) minik kekleri pişirdim.Sonra da onları aşağıdaki gi...

Uzun süredir şeker hamurlu cupcake yapmadım.Sade kek tarifim ile (bkz. Külahta Sade Kek) minik kekleri pişirdim.Sonra da onları aşağıdaki gibi süsledim.Bu süslemeleri,ne yazık ki isimlerini unuttuğum iki sitede görmüştüm.İsimlerini veremediğim için sahiplerinden özür diliyorum.Fark edip te hatırlatırlarsa isimlerini de yazarım.Eminim sizler de beğeneceksiniz.


Malzemeler:

*Her hangi bir kek hamuru
*Şeker hamuru
*Biraz bal

Yapılışı:



Elbisenin üstü için küçük kalp kalıpla bir kalp çıkarttım.Kalbin alt kısmından küçük bir üçgen çıkarttım.Etek kısmı için Birbirine yakın büyüklükte iki yuvarlak kalıp kullandım.Etek kısmındaki volanları şeker hamuru şekillendirme aletleriyle oluşturdum.Kekin üzerine biraz bal sürerek büyük yuvarlak parçayı yapıştırdım.Büyük yuvarlağın ortasına biraz su sürerek üzerine küçük yuvarlağı nazikçe yerleştirdim.Sonra elbisenin üst kısmını yapıştırarak gümüş rengi minik drajelerle süsledim.


Fincan şeklinde olan içinse, şeker hamurundan cupcake' in etrafını saracak kadar üst tarafı daha genişçe dikdörtgen bir parça kestim.Kekin yan tarafına biraz bal sürerek bu parçayı yapıştırdım.Sonra fincanın sapını oluşturarak ,biraz su yardımı ile fincanın kenarına tutturdum.Kekin üst kısmına da az miktarda hazır çikolata sosu döktüm.(Tabak gerçek ama fincan da gerçek gibi duruyor değil mi?)



Fincanımızın içi

                                                                                    Afiyet olsun:)






Daha Fazla Lezzet

Pastalar 8038613757658015591

Yorum Gönder

  1. Allah iyiliğini versin Arzu'cuğum, ben fincanı gerçek sandım ve içindeki sosu cupcake in üstüne dökecek herhalde diye aşağıya doğru resimlere bakıyordum ki; Bir de ne göreyim fincan ortadan ikiye kesilmiş de içinde keke çıkmış. Gerçekten çok sahici olmuş. Ne diyeyim süpersin valla. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler arkadasim. Keserek resimlemem de iyi olmus o zaman. Sevgilerimle

      Sil
  2. Arzucum hakikaten süpersin,fincanın sahicisinden farkı yok..Altını okumasam,gerçek sanırdım..Süper bir iş çıkarmışsın.ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Nursencim. Yaparken de cok eglendim. Her zaman ki gibi icten yorumunla beni cok mutlu ettin. Sevgilerimle canim.

      Sil
    2. Arzu ump inanmiyorum ya.Fincanin saskinligi icindeyim..pes...Los Angeles da cok meshur sprinkles cupcak var..eger bu sun ummu gorseler seni he men transfer ederler..yarin gidipbir hava atayimseni tebrik ediyorum..Optus canim benim..Nesrin..

      Sil
    3. Canim benim begenmene cok sevindim. Amerikadan bana destek oluyorsun. Cok cok tesekkurler. Kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum

      Sil
  3. wow ne becerikli hatunmusun ellerine saglik canim vallahi muhtesem görünüyor sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel yorum bu boyle. İcimi acti. Cok cok tesekkurler. Sevgiler

      Sil
  4. Arzu Hanım
    Ben de Ufuk gibi fincanı gerçek sandım. Ancak alttaki fotoğrafta iç kesitini görünce şaşkınlığımı anlatamam. Tebrik ederim. Çok yaratıcı ve zevkli bu sayfayı gezmek çok keyifli.
    Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Sizin gibi birinden de bu iltifatlari duymak cok keyifli. Tesekkurler. Sevgilerimle

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item