ÇAM AĞACI KEKLER

Bu kekleri daha önce 'Bir Dilim Bir Tutam' adlı sitede görmüş ve beğenmiştim.Sunumu değişik,pandispanyası yumuşacık güzel mi güzel b...

Bu kekleri daha önce 'Bir Dilim Bir Tutam' adlı sitede görmüş ve beğenmiştim.Sunumu değişik,pandispanyası yumuşacık güzel mi güzel bir kek.Yılbaşı yaklaşırken deneyip sizlerle de paylaşmak istedim.Yılbaşında sofraları süsleyeceğini düşünüyorum.




Malzemeler:

*3 yumurta
*75 gram toz şeker
*25 gram nişasta (1 tepeleme yemek kaşığı)
*25 gram un (1 tepeleme yemek kaşığı)
*100 gram ince çekilmiş badem

Süslemek için:
*150 gram pudra şekeri
*200 gram beyaz çikolata
*150 gram çekilmiş antep fıstığı
*Yarım limonun suyu

Kalıplar için:
*Yağlı kağıt
*9-10 adet kağıt raptiyesi

Yapılışı:

1)İlk önce kalıpları hazırlıyoruz.Yağlı fırın kağıdından 15 santimetre çapında yuvarlaklar kesiyoruz.(9-10 tane,ben fincan tabağından ölçerek yaptım)
2)Kesilen dairenin bir tarafından ortasına kadar kesiyoruz.


3)Kesik iki ucu tutarak huni şeklinde katlıyoruz ve kağıt raptiyesi ile tutturuyoruz.(ben toplu iğne kullandım)


4)Elde ettiğimiz hunileri fincanlara yerleştiriyoruz.


5)Keki hazırlamaya başlıyoruz.Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile çırpıyoruz.Yavaş yavaş şekeri ilave ederek kar haline getiriyoruz.
6)Unu ,nişastayı ve bademi harmanlayarak ,yumurta sarıları ile birlikte yumurta akına dikkatlice ekliyoruz.Bu aşamada tahta kaşık ile tek yöne doğru karıştırıyoruz.(mikser kullanmıyoruz)
7)Hamuru hazırladığımız kalıplara üstten bir parmak kalacak şekilde boşaltıyoruz.
8)180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.(fincanlara bir şey olmuyor endişelenmeyin)
9)Pişen kekleri kağıtlarından dikkatlice çıkarıyoruz.Beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.Fırça yardımıyla keklerin üzerine sürüyoruz ve ardından antep fıstığına buluyoruz.
10)Pudra şekerini yarım limonun suyu ile karıştırıyoruz ve bu glazürü çam ağaçlarının tepesine kaşık yardımı ile döküyoruz.(ben glazür yapmadım erimiş beyaz çikolatadan döktüm)
11)Servis yaparken kar efekti için pudra şekeri serpiyoruz.

                                                                              Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

Pastalar 5213795852423957356

Yorum Gönder

  1. Arzucuğum canım benim kızım ve ben çam ağaçlarına bayıldıkkk....:)) Ellerine emeklerine sağlık. Bu arada balıklarıda prensesim besledi. Artık bize müsade...:)) Öpüyorum canım seni. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Seldacim. Yapmasi da cok kolay. Kizini Ve seni cok opuyorum. Sevgiler

      Sil
  2. Gerçekten nefis olmuş. Böyle bir kalıp yapmak süper bir fikir :) Elinize emeğinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım, bayıldım.....bende bu hafta sonu aldığım yeni kalıplarla yılbaşı temalı bir şeyler yapmak istiyordum. Seninkileri gördüm, harika olmuşlar. Kekin dokusu da çok güzel görünüyor. Önce tarif için "Bir Dilim Bir Tutam'a" sonra hayata geçirip bize sunduğun için sana çok teşekkürler... Ellerine sağlık güzel arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler canim arkadasim. Sevgilerimle

      Sil
  4. Arzucummm,nefis..Ellerine sağlık,döktürmüşşsün yine..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Blogunuzla yeni tanisan biri olarak tariflerinizi yakindan takip ettigimi soylemek isterim.. Goruntuleri muhtesem eminim lezzetleri de bir o kadar guzeldir. Bende ufak capli bir blogcu olarak sizlerden destek almaya calisiyorum. Guzel tariflerin devamiyla gorusmek uzere :) sinem renkliimutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Sinemcim. Her sey paylasinca guzel. Tabii elimizden geldigince birbirimize destek olalim. Sevgiler

      Sil
  6. Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Tesekkurler canim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item