PATLICANLI KEBAP

Blog yazmaya beni,can arkadaşım,aynı zamanda çok başarılı bir blog yazarı olan Ufuk teşvik etti.İyi ki de etmiş.Sayesinde çok güzel bir hob...

Blog yazmaya beni,can arkadaşım,aynı zamanda çok başarılı bir blog yazarı olan Ufuk teşvik etti.İyi ki de etmiş.Sayesinde çok güzel bir hobim oldu ve yeni yemekler denemeye cesaretim arttı.Mutfağı hep sevdim ama genellikle bildiğim ,lezzetinden emin olduğum tarifleri yapardım.Değişik yemeklerden ev halkı da çok mutlu.Bu gün de patlıcan kebabını denedim ,süper oldu.Tarif,her yaptığım tarifi bire bir tutan sevgili 'Nurlu Mutfakta'dan.Ufuk'a ve Nurşen'e kucak dolusu teşekkürler...




Lavaş ekmekle beraber dürüm yaparak afiyetle yedik.
Ben aşağıda verilen ölçünün yarısını yaptım.Evde üç kişi olduğumuz için tam geldi.

Malzemeler:

*1 kilo dana-koyun karışık iki defa çekilmiş kıyma
*Arzuya göre kuyruk yağı (ben koymadım)
*8 adet kemer patlıcan
*6 adet domates
*4 adet sivri biber
*3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
*Tuz,karabiber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*50 gram tereyağı
*2 adet küçük boy soğan (orjinal tarifte yoktu ben koydum)

Yapılışı:

1)Patlıcanları 5-6 santimetre kalınlığında halka halka doğruyoruz ve tuzlu suda 1 saat kadar ,acısı çıkması için bekletiyoruz.Sonra iyice süzüyoruz.
2)Kıymayı 2 çay kaşığı karabiber,2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,3 yemek kaşığı su ve 2 çay kaşığı tuzla iyice yoğuruyoruz.Sonra ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
3)Büyük bir fırın tepsisini veya yuvarlak bir tepsiyi hafifçe yağlıyoruz.Sonra da bir patlıcan,bir köfte şeklinde sırayla diziyoruz.
4)Tepsi dolunca dörde böldüğümüz domatesleri ve soğanları,uzun kestiğimiz biberleri,köfte ve patlıcanların üzerine koyuyoruz.
5)Hazırladığımız kebabın üzerine 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ,2 çay kaşığı tuz serpiyoruz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı döküyoruz.


6)Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 1 saat 15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp ,üzerine küçük doğranmış tereyağını koyup,folyo ile kapatıyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.Biraz da bu şekilde pişirip pişmişliğini kontrol ederek fırından çıkarıyoruz.
7)Lavaş ekmekle servis yapıyoruz.(bu sefer lavaş ekmekleri marketten aldım,bir dahaki sefere kendim yapacağım)

                                                                                  Afiyet olsun:)


Daha Fazla Lezzet

New 3982130756168469742

Yorum Gönder

  1. Arzucum ,süpersin..İyiki sende varsın ve yollarımız kesişmiş..Patlıcan kebabın süper olmus,ellerine sağlık canım..sevgilerrr.💗💗💋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarif senden olur da yemek super olmazmi. Tesekkurler sevgiler

      Sil
  2. Tatlım benim, ben sadece senin içinde olan yetenekleri bildiğim için, azıcık seni teşvik ettim o kadar. Sende çok daha fazlası olduğunu da biliyorum. zaten yavaş yavaş ortaya çıkıyorlar. Biz teşekkür ederiz ki; sayfanla bize hoşluklar gösterip, mutlu ediyorsun...hadi bakalım yeni yıl yaklaşıyor, yeni yıl ruhuna sahip bloglar hareketlensin değil mi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim arkadasim. Bir sonraki tarifim yeni yil icin olacak. Sevgilerimle

      Sil
  3. Çok iştah açıcı gözüküyor. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler. Lezzeti de cok guzel oldu. Sevgiler

      Sil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item