BÜZGÜLÜ BÖREK

Bu böreği 'Papatya Şef 'te gördüm ve bayıldım.Lezzeti de görüntüsü gibi harika oldu.İç malzemesini patatesli kıymalı olarak hazırlad...

Bu böreği 'Papatya Şef 'te gördüm ve bayıldım.Lezzeti de görüntüsü gibi harika oldu.İç malzemesini patatesli kıymalı olarak hazırladım.Yufkadan bir kase yardımıyla yuvarlaklar kestiğimiz için yufka parçaları kaldı. Onlarla da küçük bir tavada alt üst böreği yaptım.Kalan parçaları da bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Tarif için blog sahibine teşekkür ediyorum.




Malzemeler:

Yufkaların arasına sürmek için:
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yukarıdaki sos malzemesi ile en az 2 adet yufkadan bu börekleri hazırlayabilirsiniz.Kullanacağınız yufka sayısına göre bu malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
*Yufka

İçi için:
*Dilediğiniz bir iç malzemesi

Börekleri dikmek için:
*Kürdan

Yapılışı:

1)Böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
2)Süt ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede iyice çırpıyoruz.
3)Yufkayı alıp ortasından ikiye katlıyoruz ve bir kase yardımıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.


4)Tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz.Bir yuvarlak parçayı alıp,fırça yardımıyla hazırladığımız harçtan sürüp ikinci parçayı üstüne koyuyoruz.Ortasına iç malzemesinden koyuyoruz.


5)D şeklinde kapatıp bir ucundan başlayarak,kürdanla teyel alır gibi dikerek birleştiriyoruz.


6)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dik olarak koyuyoruz.Üst kısımlarına da sıvı yağlı sostan biraz sürerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.

                                                                                Afiyet olsun:)






Daha Fazla Lezzet

New 2307464020214049027

Yorum Gönder

  1. Arzucum ne kadar şık ve keyifli bir börek olmuş..Ellerine saglık canım..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Nursencim. Gercekten yapmasi da yemesi de cok keyifliydi. Sevgilerimle canim

      Sil
  2. Cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik canim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok şık süslü bir börek olmuş ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hiç böyle bir şekil görmemiştim. ne kadar şık olmuş. Ellerine sağlık Arzu'cuğum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim arkadasim. Gercekten goruntusu de lezzeti de guzeldi. Sevgilerimle

      Sil
  5. Çok değişik bir börek ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim. Gordugumde cok begenmistim. Sevgiler

      Sil
  6. Arzucum kac tane yiyebilirim....inanilmaz lezzetli gorunuyorlar..eline saglik..ne kadar sevimli olmuslar..yarin hemen yufka aramaya gidiyorum..superrrsin heyacanla sunumlarina bekliyorum..Optum...Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim arkadasim cok tesekkur ederim. Gercekten dene. Cok begeneceksin. Beni de yorumsuz birakma. Kucak dolusu sevgiler

      Sil
  7. Arzucum ellerine sağlık, çok şık ve lezzetli börekler olmuş.
    Çok sevimliler bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim. Yemesi de cok keyifli. Sevgiler

      Sil
  8. Arzucum tekrar merhabalar,
    Bu tarifini izin verirsen uygulayıp yayınlamayı istiyorum.
    Haber bekliyorum. Sevgiler...Pırıl.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Pirilcim. Tabii ki de yap ve yayinla. Eminim seninkiler daha da guzel olacak. Simdiden kolay gelsin. Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Arzucum, bu sevimli börekleri yaptım ve yayınladım. Çok güzel oldular, yiyenler de çok beğendiler.
    Teşekkürler, benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar uzun süredir bu böreği yapmak istiyorum acaba önceden yapıp difrizde saklayabilirmiyiz sevgilerimle. Nilgün...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Nilgüncüm. Evet bu böreği dipfrizde saklayabilirsin. Yalnız bir önerim olacak iç malzemesi için peynir kullanma. Peynir eriyip akıyor şekilleri biraz bozuluyor. Şimdiden kolay gelsin. Sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item