BÜZGÜLÜ BÖREK
Bu böreği 'Papatya Şef 'te gördüm ve bayıldım.Lezzeti de görüntüsü gibi harika oldu.İç malzemesini patatesli kıymalı olarak hazırlad...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/01/buzgulu-borek.html
Bu böreği 'Papatya Şef 'te gördüm ve bayıldım.Lezzeti de görüntüsü gibi harika oldu.İç malzemesini patatesli kıymalı olarak hazırladım.Yufkadan bir kase yardımıyla yuvarlaklar kestiğimiz için yufka parçaları kaldı. Onlarla da küçük bir tavada alt üst böreği yaptım.Kalan parçaları da bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Tarif için blog sahibine teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
Yufkaların arasına sürmek için:
*1 adet yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yukarıdaki sos malzemesi ile en az 2 adet yufkadan bu börekleri hazırlayabilirsiniz.Kullanacağınız yufka sayısına göre bu malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
*Yufka
İçi için:
*Dilediğiniz bir iç malzemesi
Börekleri dikmek için:
*Kürdan
Yapılışı:
1)Böreğin iç malzemesini hazırlıyoruz.
2)Süt ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede iyice çırpıyoruz.
3)Yufkayı alıp ortasından ikiye katlıyoruz ve bir kase yardımıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.
4)Tüm yufkalara bu işlemi uyguluyoruz.Bir yuvarlak parçayı alıp,fırça yardımıyla hazırladığımız harçtan sürüp ikinci parçayı üstüne koyuyoruz.Ortasına iç malzemesinden koyuyoruz.
5)D şeklinde kapatıp bir ucundan başlayarak,kürdanla teyel alır gibi dikerek birleştiriyoruz.
6)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dik olarak koyuyoruz.Üst kısımlarına da sıvı yağlı sostan biraz sürerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Arzucum ne kadar şık ve keyifli bir börek olmuş..Ellerine saglık canım..sevgilerimle..
YanıtlaSilTesekkurler Nursencim. Gercekten yapmasi da yemesi de cok keyifliydi. Sevgilerimle canim
SilCok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilSevgiler...
Tesekkurler Julia cim. Sevgiler
SilÇok şık süslü bir börek olmuş ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilTesekkurler canim. Sevgiler
SilHiç böyle bir şekil görmemiştim. ne kadar şık olmuş. Ellerine sağlık Arzu'cuğum...
YanıtlaSilTesekkurler canim arkadasim. Gercekten goruntusu de lezzeti de guzeldi. Sevgilerimle
SilÇok değişik bir börek ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTesekkurler canim. Gordugumde cok begenmistim. Sevgiler
SilArzucum kac tane yiyebilirim....inanilmaz lezzetli gorunuyorlar..eline saglik..ne kadar sevimli olmuslar..yarin hemen yufka aramaya gidiyorum..superrrsin heyacanla sunumlarina bekliyorum..Optum...Nesrin
YanıtlaSilCanim arkadasim cok tesekkur ederim. Gercekten dene. Cok begeneceksin. Beni de yorumsuz birakma. Kucak dolusu sevgiler
SilArzucum ellerine sağlık, çok şık ve lezzetli börekler olmuş.
YanıtlaSilÇok sevimliler bayıldım.
Tesekkurler canim. Yemesi de cok keyifli. Sevgiler
SilArzucum tekrar merhabalar,
YanıtlaSilBu tarifini izin verirsen uygulayıp yayınlamayı istiyorum.
Haber bekliyorum. Sevgiler...Pırıl.
Merhaba Pirilcim. Tabii ki de yap ve yayinla. Eminim seninkiler daha da guzel olacak. Simdiden kolay gelsin. Kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilArzucum, bu sevimli börekleri yaptım ve yayınladım. Çok güzel oldular, yiyenler de çok beğendiler.
YanıtlaSilTeşekkürler, benden de sevgiler...
ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar uzun süredir bu böreği yapmak istiyorum acaba önceden yapıp difrizde saklayabilirmiyiz sevgilerimle. Nilgün...
YanıtlaSilMerhaba Nilgüncüm. Evet bu böreği dipfrizde saklayabilirsin. Yalnız bir önerim olacak iç malzemesi için peynir kullanma. Peynir eriyip akıyor şekilleri biraz bozuluyor. Şimdiden kolay gelsin. Sevgiler
YanıtlaSil