KALPLİ SÜRPRİZ KEK

Merhabalar...Bu benim 100. postum.Bu yüzden özel bir tarif yayınlamak istedim.Daha önce nette gördüğüm ve denemek istediğim bu keki bugün ya...

Merhabalar...Bu benim 100. postum.Bu yüzden özel bir tarif yayınlamak istedim.Daha önce nette gördüğüm ve denemek istediğim bu keki bugün yaptım ve sizlerle paylaştım.Yaklaşan sevgililer günü için de değerlendirilebileceğini düşündüm. Bu kalpleri tüm ziyaretçilerime gönderiyorum.Daha nice mutlu paylaşımlar dileğiyle...




Bu kek için nette değişik tarifler de vardı ancak ben kendi kek tarifimi uyguladım ve baton kek kalıbı kullandım.Hazırlanışı biraz el oyalıyor gibi gözükse de yapması çok zevkliydi.

Malzemeler:

*4 adet yumurta
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın sıvı yağ
*3 su bardağı un
*2 çorba kaşığı kakao
*2 çorba kaşığı un (ilave)
*1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

1)Yumurtalarla toz şekeri çırpma kabına alıp mikserle hızlı devirde çırpıyoruz.
2)Sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Sütü ilave edip tekrar çırpıyoruz.En son un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırptıktan sonra hamurun yarısını başka bir çırpma kabına alıyoruz.
3)Başka çırpma kabına aldığımız kek hamuruna kakaoyu ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.Yağlayıp unladığımız kek kalıbına boşaltarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
4)Kakaolu keki kalıptan çıkarıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.Soğuduktan sonra dilimliyoruz.Uygun boyutta kalp kurabiye kalıbıyla şekillendiriyoruz.


5)Kestiğimiz kalpleri kalıba yerleştiriyoruz.


6)Kek hamurunun diğer yarısına 2 çorba kaşığı unu ilave ederek tekrar çırpıyoruz. (beyaz kısım biraz koyu olmalı yoksa kalplerin arasın girebilir)
7)Bu hamuru kalıptaki boş yerlere dikkatlice boşaltıyoruz ve kalplerin üstünün tamamen kapanmasını sağlıyoruz.


8)Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kekin beyaz kısmı pişene kadar pişiriyoruz. 

                                                                                Afiyet olsun:)

Daha Fazla Lezzet

Pastalar 4086371780622151771

Yorum Gönder

  1. Canim Arzucum...bu kek icin sapka cikariyorum...pes ...ellerine saglik canim benim..zaten kek konusunda bir numaraydin...hala tadi damagimda.ne guzel gunlerdi..her yaptigin sahane..seni cok ozledim..Optum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel arkadasim. Ben de seni cok ama cok ozledim. Senin icin hep yeni seyler arastiriyorum. Yaptiklarimi begenmen beni cok mutlu ediyor. Sen bi gel keklerin her cesidinden yapicam. Opuyorum

      Sil
  2. Arzucum nasıl güzel bir pasta,aynı senin kalbin gibi..Bütün sevgini ve kalbini içine koymuşsun..ellerine sağlık canım..Daha nice binlerce postun olması dileğiyle..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler,gormeden sevdigim guzel arkadasim. İnsallah bir gun seni tanima firsatim olur. Sevgilerimle

      Sil
  3. Cok cici bir kek, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Nice 100., 1000. postlarınla burada beraber oluruz inşallah. kekin ise önce görüntüsüne sonra dokusuna bayıldım. Harika görünüyor. ellerine sağlık güzel arkadaşım...

    YanıtlaSil
  5. İnsallah canim. Sayende cok guzel bir hobim oldu. Sana kucak dolusu tesekkurlerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  6. Merhaba her bir tyarifiniz birbirinden guzel, bu kekin kalpli kismina kirmizi gida biyasi katsak olurmu? tesekkurler sevgiler..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item