ÇİÇEK POĞAÇA

Bu gün sizlere,hem göze hem de damağa hitap eden nefis bir poğaça tarifim var.Lezzetin yanında farklı sunumlara da önem verenler mutlaka d...


Bu gün sizlere,hem göze hem de damağa hitap eden nefis bir poğaça tarifim var.Lezzetin yanında farklı sunumlara da önem verenler mutlaka denesin.Tarif  'Nefis Yemek Tarifleri'nden.Ben kelepçeli kalıp kullandım ama yazarın dediği gibi borcamda da olur.Yalnız kelepçeli kalıpta yaparsanız servis sırasında daha şık gözükür.Ben çiçek kısımlarında zeytin ezmesi,orta kısmında sosis ve kaşar kullandım siz arzu ettiğiniz malzemeyle hazırlayabilirsiniz.


                                               


Malzemeler:

*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
*1 paket kuru maya
*1 yemek kaşığı (silme) toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak)

İç malzemesi:
*Çiçek kısımları için zeytin ezmesi
*Orta kısım için sosis ve kaşar rendesi (yeteri kadar)

Üzeri için:
*Ayırdığımız yumurta sarısı
*Susam ya da çörek otu

Yapılışı:

1)Süt, su ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.Un hariç diğer malzemeleri de katıp yoğurmaya başlıyoruz.
2)Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp,ılık bir ortamda yarım saat mayalanmasını bekliyoruz.
3)Mayalanan hamuru tekrar yavaşça yoğuruyoruz.Hamurdan yaklaşık üçte birini koparıp merdane ile açarak kelepçeli kalıbın tabanına yayıyoruz.(26 cm.lik kalıp kullandım)


4)Kalan hamurdan küçük parçalar koparıp avucumuzun içinde düzleştirip içine zeytin ezmesi koyuyoruz.Hamurun kenarlarını birleştirip yuvarlayarak,ek yeri alta gelecek şekilde kalıbın kenarına diziyoruz.Hamurların arasında biraz aralık bırakıyoruz çünkü pişerken kabarıp yapışacaklar.


5)Orta kısmına ince dilimlediğimiz sosisleri yerleştiriyoruz.Çiçek kısımların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.

                                                     
6)Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişiriyoruz.Pişmesine yakın orta kısmına kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırına veriyoruz.(alt kısmı biraz zor piştiği için,üzeri kızarınca sadece fırının altını yakıp bir süre daha fırında tuttum.Sizde kontrollü pişirin)

                                                                                  Afiyet olsun:)

                                                         


Daha Fazla Lezzet

Poğaçalar 6363195516952511111

Yorum Gönder

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canımcım. Çok güzel görünüyor…..:)))) Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Seldacim. Yorumlarini ozlemisim. Sevgilerimle Fenerbahceli arkadasim:))

      Sil
  2. Arzucuğum,
    Bu ne güzellik, bu ne lezzet. Öyle güzel mayalanmış ve pişmişler ki insan yutkunmaktan kendini alamıyor. Pek şarküteri ürünleri kullanmıyorum ama orta kısım için öyle uygun olmuş ki denemek lazım.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve guzel yorumunuz icin cok tesekkurler İsil hanimcim. Ah keske sizi misafir etsem de bu pogacada da yapsam. Sevgilerimle

      Sil
  3. Gunaydin arkadasim
    ellerine saglik cok nefis gozukuyor
    sevgilerimle
    leyla

    YanıtlaSil
  4. Cani Arzucum..bu manzara ya can mi dayanir...yemede yaninda yat olayi...bayildim vede hemen yapmam lazim..fotograf cekimlerinde super..eline saglik...gelirken sana super muffin kaliplari getirecegim..cok Optum..Nesrin

    YanıtlaSil
  5. Canim arkadasim. Tarifleri denemen cok hosuma gidiyor. İnsallah begeniyorsundur. Muffin kaliplari icin cok sevindim ama sen cabuk gel cunku seni cooook ozledim. Sevgilerimi yolluyorum guzel arkadasim

    YanıtlaSil
  6. Arzu hanım, bir davet masası için o güzel sunumlarınızdan faydalanmak üzere 2 saattir sayfanızdaydım. Kaçırdığım öyle güzel sunumlar var ki; şimdi gördüm ve bayıldım hepsine. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Mutlaka bir ikisini kullanacağım iznin olursa.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. İsil hanim merhabalar. Guzel iltifatlariniz icin cok tesekkur ederim. Dilediginiz gibi kullanin. Eminim sizin ellerinizden daha da guzel olacaktir. Beni cok mutlu ettiniz. Simdiden kolay gelsin. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Arzu hnm. ellerinize sağlık..çok iştah açıcı..hem çocuklar için hemde bizim için enfes bir görüntü..emin olun bu tarif denenecektir:) tekrar emeğinize sağlık.. Sevil..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Görsel şölen...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item