FIRINDA GARNİTÜRLÜ TAVUK

Öncelikle kadınlar günümüz kutlu olsun diyeyim.Bu gün İstanbul'da yağmurlu ve kapalı bir hava vardı.Ne ben ne de kızım dışarı çıkmak i...


Öncelikle kadınlar günümüz kutlu olsun diyeyim.Bu gün İstanbul'da yağmurlu ve kapalı bir hava vardı.Ne ben ne de kızım dışarı çıkmak istemedik.Evde keyif yaptık.Bu arada ben de bu gün için güzel bir yemek ve tatlı yaptım.Yemeğimi yayınlıyorum.Tatlıyı da daha sonra paylaşacağım.Şimdi bu güzel ve şık sunumlu yemeğin tarifine geçelim...




Malzemeler:

*750 gram kuşbaşı tavuk göğüs (kalça ve göğüs karışık kullanabilirsiniz)
*1 adet küçük boy soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet kırmızı biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı teremyağ 
*1 büyük boy çay bardağı bezelye
*1 adet orta boy havuç
*1 adet büyük boy patates
*Tuz,karabiber,pul biber

Beşamel sos için:
*1 paket hazır beşamel sos
*3 su bardağı süt
*Biraz tuz

Üzeri için:
*Yeteri kadar kaşar rendesi

*Patatesi kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

1)Derin bir tencereye yağı koyup eritiyoruz.Tavuk etlerini koyuyoruz.Suyunu salıp tekrar çekene kadar soteliyoruz.
2)Soğanı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz ve bir iki çeviriyoruz.Küçük küpler halinde doğradığımız kırmızı biberi koyuyoruz.Minicik doğradığımız sarımsakları da ekledikten sonra iki üç dakika kadar beraber pişiriyoruz
3)Tavuklar kızardıktan sonra salça,tuz ve baharatları ilave ediyoruz.1 çay bardağı sıcak su koyup biraz kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.Fırın kabına boşaltıyoruz.


4)Bu sırada bezelyeyi haşlıyoruz.(konserve bezelye kullanacaksanız haşlamaya gerek yok)
5)Havucu küp küp doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.
6)Patatesi küp küp doğrayıp sıvı yağda kızartıyoruz ve havlu kağıt koyduğumuz tabağa alıyoruz.
7)Tavuk etlerinin üzerine sırasıyla bezelyeyi ,havucu ve patatesi serpiştiriyoruz.

                                                           
8)Beşamel sosu derin bir tencereye koyuyoruz ve üzerine 3 su bardağı sütü ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Yemeğin üzerini beşamel sosla kaplıyoruz.Üzerine kaşar rendesi serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kaşar peyniri eriyip hafifçe kızarana kadar pişiriyoruz.


                                                                                 Afiyet olsun:)

    



Daha Fazla Lezzet

New 5594261389058353562

Yorum Gönder

  1. Arzucum ne lezzetli bir yemek olmuş,ellerine sağlık canım...iyi pazarlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Nursencim. Sevgiler canim

      Sil
  2. Harika bir yemek elinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Ozgencim. Gercekten lezzetli bir yemek. Tavsiye ederim. Sevgiler

      Sil
  3. tamda yemek saati neefis bir tarifle karşımdasın canım... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Bu yorumu sizden almak beni cok sevindirdi. Sevgiler

      Sil
  4. Arzu'cuğum :) Ellerine sağlık canım. Senin elinden yemek yiyerek elinin lezzetine hayran kalmış biri olarak bu yemeğin de tadını az çok hayal edebiliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Bengucum. Seniinle tanistigima cok memnun oldum. İnsallah yakin zamanda tekrar gorusmek uzere. Sevgiler

      Sil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item