BALLI PASTA

Bu gün bir yemek tarifi vermek istiyordum.Üst üste hep tatlı tarifi yayınlamışım.Bu akşam bu pastaları o kadar beğendik ve yapımı o kadar pr...

Bu gün bir yemek tarifi vermek istiyordum.Üst üste hep tatlı tarifi yayınlamışım.Bu akşam bu pastaları o kadar beğendik ve yapımı o kadar pratik geldi ki hemen paylaşmak istedim.Geçen gün markette Dr. Oetker'in Şu - Ekler Hamuru paketini görünce denemek istedim.Sanırım yeni bir ürün ya da ben yeni farkettim.O gün tarife göre ekler pasta yaptım.Fotoğraf çekemeden bitti.Bu akşam da üniverstede okurken okula yakın bir pastahanede satılan ve yemek için öğle arasını zor beklediğim ballı pastalar aklıma geldi.Yaptım, sonuç bizi fazlasıyla memnun etti.Pratikliği açısından da denemenizi öneririm.




Bu kez paketin üzerindeki tarife göre profiterol toplarını hazırladım.

Malzemeler:

Profiterol Topları için:
*1 paket Dr. Oetker Şu - Ekler hamuru
*2 adet yumurta
*25 ml.(2-3 yemek kaşığı) süt
*50 ml.(4-5 yemek kaşığı) sıvı yağ
*50 ml.(4-5 yemek kaşığı) su

İç kreması için:
*2,5 su bardağı süt
*2 adet yumurta sarısı
*1 çay bardağı toz şeker
*15 gram tereyağı
*1 adet vanilya
*2 dolu yemek kaşığı un
*1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
*1 paket toz krem şanti

Üzeri için:
*2 çay bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı bal
*3 yemek kaşığı su
*Kiraz şekerlemesi

Yapılışı:

1)Hazır un karışımını çırpma kabına boşaltıyoruz ve üzerine yumurta,süt,su ve sıvı yağı ekliyoruz.Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük,sonra yüksek devirde toplam 3 dakika kadar çırpıyoruz.
2)Pişirme kağıdını fırın tepsisine yayıyoruz ve önceden ısınması için fırını 200 dereceye açıyoruz.Karışımdan yarım tatlı kaşığı dolusu alıp 3'lü kümeler halinde başka bir kaşık yardımıyla sıyırarak,yağlı kağıt üzerine koyuyoruz.Her üçlü grup için ayrıca tek bir top daha yapıyoruz.
3)200 derecede önceden ısıttığımız fırında 25 dakika (üzerleri kızarana kadar) pişiriyoruz.Pişince fırından alıp soğutuyoruz.
4)İç kreması için yağ,vanilya ve şanti hariç diğer malzemelerle,devamlı karıştırarak muhallebi pişiriyoruz.Yağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.Ara sıra karıştırarak soğutuyoruz.Soğuyunca şantiyi ilave edip mikser ile çırpıyoruz.
5)Soğuyan üçlü topları enine kesip arasına krema dolduruyoruz.Tekli topların da içine krema doldurup üçlü topların üstüne koyuyoruz.En üste bir tane kiraz şekerlemesi yerleştiriyoruz.
6)Üzeri için,bal,su ve şekeri küçük bir tencereye alıp eritiyoruz.Pastaların üzerine kaşıkla döküyoruz ve donması için bekletiyoruz.(Ben bu aşamayı tepsideyken yaptım,fotoğraf çekmek için servis tabağına alırken biraz zorlandım yapışmaya başlamışlardı.Bu yüzden eğer balı benim gibi tepside dökecekseniz çok fazla bekletmeden servis tabağına alın)

                                                                        Afiyet olsun:)





Daha Fazla Lezzet

Pastalar 2950190197211348358

Yorum Gönder

  1. Merhabalar bu güzellikleri görünce dayanamadım geldim…
    Çocukluğumda pastanesi olan bir dostumuz vardı ki halen leventte mevcut pastanesı ilk orda denemiştim ve o gün bu gündür bayılarak yerim…
    Sizinkilerde gayet başarılı olmuş…
    Ellerinize sağlık nefissss …
    Afiyetler olsun…
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emelcim. Yorumlarini ozlemisim. Hem ziyaretin hem de guzel yorumun icin tesekkur ederim. Sevgiler

      Sil
  2. Tatli hanima tatli tarifleri yakisir...Ben cok memnunum tatli tariflerinden...baktikca yemis gibi Hissediyorum...ellerine saglik...bender cok sever dim bu tatliyi...nostalji oldu bana..off ya haziran bir gelse...bende gelebilsem...cook ozledim....coooooook....Optum Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim arkadasim cok tesekkur ederim. Ben de Hazirani iple cekiyorum. Gercekten cok ozledim. Opuyorum bitanem. Sevgilerimle

      Sil
  3. Ayy bende bayilirim bu pastaya nefis gorunuyor..ellerine saglik arkadasimm..Hakkimi ayir lütfen.😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim hepsi senin. Keseke ikram edebilsem. Sevgilerimle

      Sil
  4. Arzucum yine nefis bir tarif hem pratik hemde güzel ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Minecim. Bu arada tesvik edici ve guzel yorumlarin icin cok tesekkur ederim. Guzel yurekli arkadasim sevgiler

      Sil
  5. elinize sağlık çok güzel görünüyor.yalnız üzeri için 2 çay bardağı şeker çok tatlı oluyormu birde bu tatlıyı yaparken hazır değilde profiterol hamurundan yapsak olurmu .yarın denemek istiyorum cevaplarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.sevgiler........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canim. Oncelikle ziyaretin icin cok tesekkur ederim. Hazir satilan profiterol toplarindan bahsediyorsaniz onlar bu sekilde durmazlar. Cunku alttaki uclunun yanyanan pisip piserken yapismalari gerekiyor. Onlari tek tek yapabilirirsin. Su hamurunu kendin yapacaksan tabii ki olur. Balli karisima gelince karisimin cogu pastalarin uzerinden akti. Bu yuzden pastanin uzerinde kalan cok sekerli olmadi. Yalniz misafire yapacaksan balli serbeti servisten iki saat once dokup dolaba kaldirmani oneririm. Ertesi gune kalanlar tadindan hic birsey kaybetmemisti ama serbetin o parlak goruntusu gitmisti. Deneyip sonucunu bildirirsen sevinirim. Simdiden kolay gelsin. Sevgiler

      Sil
  6. Samimi açıklamalarınız için çok teşekkür ederim .hemen yapmaya başlayacağım.sevgiler.......

    YanıtlaSil

emo-but-icon

ARA-BUL-PAYLAŞ

Translate

INSTAGRAMDAYIZ

BİZE KATILIN..

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

item