PÜRELİ GARNİTÜRLÜ TEPSİ KÖFTESİ
Bilindik tatları değişik şekilde sunmayı seviyorum.Köfte çok sık yapılan bir yemek.Yanına da patates püresi ya da patates kızartması eşlik...
http://suslumutfak.blogspot.com/2014/04/pureli-garniturlu-tepsi-koftesi.html
Malzemeler:
Köfte için:
*500 gram köftelik kıyma
*2-3 dilim bayat ekmek içi
*1 adet orta boy soğan
*1 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz,karabiber (arzu ettiğiniz başka baharatlar)
Püre için:
*4 adet orta boy patates
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Yeteri kadar süt (pürenin kıvamını ayarlamak için)
*Tuz
Garnitür için:
*1 kase konserve bezelye
*1 adet orta boy havuç
*Yeteri kadar kaşar rendesi
Yapılışı:
1)Soğanı rendeliyoruz.Bayat ekmek içini ufalıyoruz ve diğer malzemelerle güzelce yoğurup köfteyi hazırlıyoruz.Orta boy fırın kabına elimizle bastırarak yayıyoruz.
2)Hazırladığımız köfteyi 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
3)Bu arada havucu küp küp doğrayıp haşlıyoruz ve süzüyoruz.Bezelyeyi güzelce yıkayıp süzüyoruz.(eğer taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi de haşlayın)
4)Patatesleri soyup yıkayıp haşlıyoruz.Haşlanınca süzüp,tuzunu ve tereyağını ilave ediyoruz ve patates ezici yardımı ile eziyoruz.Kıvamını ayarlamak için yeteri kadar süt ilave ederek püreyi hazırlıyoruz.
5)Fırından aldığımız köftenin üzerine bezelye ve havucu yayıyoruz.Kaşar rendesi serpiyoruz.
7)200 Derecedeki fırında kaşar eriyip,püre hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Canım ellerıne saglık
YanıtlaSilTesekkurler Pinarcim. Bir sonraki yayinim senin icin olacak. Suslu bir sunum. Eminim begeneceksin. Sevgiler
YanıtlaSil